Τα νέα ισχυρά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ

Στην πολιτική γραμματεία θα συμμετέχουν οι: Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Ανδρουλάκης, Πέτρος Ευθυμίου, Πάνος Μπεγλίτης, Νάσος Αλευράς, Νάντια Γιαννακοπούλου, Βαγγέλης Αργύρης, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Κουράκης, Συλβάνα Ράπτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Κώστας Πανταζής και Γιάννης Μανιάτης.
Στην οργανωτική γραμματεία του Συνεδρίου, που αποτελείται από 19 μέλη, θα συμμετέχουν οι Μιλένα Αποστολάκη, Χρύσα Αράπογλου, Γιώτα Γαζή, Βασίλης Έξαρχος, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Άγγελος Τόλκας, Ελευθέριος Κατσικαρέλης, Παναγιώτης Κορμάς, Γιάννης Μαγκριώτης, Κώστας Ζώγας, Αλέξανδρος Θοδωράκος, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Στέλιος Σπαθής, Κώστας Σπηλιώτοπουλος, Γρηγόρης Φελώνης, Έφη Χαλάτση.
Ο Μίμης Ανδρουλάκης θα είναι σύμβουλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και όχι μέλος της πολιτικής γραμματείας όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα. Στα ονόματα δεν περιλαμβάνονται αυτά του Ανδρέα Λοβέρδου και της Άννας Διαμαντοπούλου, των οποίων οι σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έιναι κακές, όπως και του Χρήστου Πρωτόπαπα, ο οποίος ωστόσο θα οριστεί σύντομα υπεύθυνος παρακολούθησης κυβερνητικού έργου.
Συντονιστής της γραμματείας του Συνεδρίου θα είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος λόγω της ιδιότητας του θα μετέχει και στην Πολιτική Γραμματεία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στον ορισμό των μελών της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας, δήλωσε τα εξής: «H επιτυχία της Εναρκτήριας Συνδιάσκεψης έδωσε σημαντική ώθηση στην προσπάθεια ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξης. Είναι ευτύχημα για το ΠΑΣΟΚ ότι διαθέτει μία μεγάλη δεξαμενή στελεχών, στην οποία μετέχουν αφενός μεν έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη, αποδεκτά από την κοινωνία, αφετέρου δε νέα, δυναμικά και πολλά υποσχόμενα στελέχη, που πήραν ενεργό ρόλο στη μάχη των εκλογών από διάφορες θέσεις. Είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος, από τη μεγάλη αυτή δεξαμενή, επιλογή ενός μικρού αριθμού στελεχών για τη συγκρότηση της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας. Όλα τα στελέχη στρατεύονται εξίσου στην προσπάθειά μας. Για όλα υπάρχουν σημαντικά πολιτικά και οργανωτικά αντικείμενα. Όλοι είναι εξαιρετικά χρήσιμοι. Τους θέλω ενεργούς δίπλα μου στον αγώνα που δίνουμε για την Πατρίδα και την παράταξη».
Τις επόμενες ημέρες, θα οριστούν υπεύθυνοι της προσπάθειας ανασύστασης στις 13 περιφέρειες της χώρας και θα συγκροτηθούν η Γραμματεία Επικοινωνίας, η Γραμματεία Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Έργου, οι Τομείς του Κινήματος και οι Ομάδες Πολιτικού Συντονισμού ανά Υπουργείο, που θα συνεργάζονται με τους αρμόδιους εισηγητές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Η νέα Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου (ώρα 18:00) και η νέα Οργανωτική Γραμματεία την Τρίτη 17 Ιουλίου (ώρα 12:00) υπό την τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ