Ελληνικό καφέ στον αρχηγό της αντιπολίτευσης στην Αυστραλία

Ελληνικό καφέ στη Lonsdale Street ήπιε τη Δευτέρα ο αρχηγός της πολιτειακής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντάνιελ Άντριους, συνοδευόμενος από την ελληνικής καταγωγής υποψήφια του Εργατικού Κόμματος στην έδρα Melbourne, Τζένιφερ Κάνις και τη σκιώδη υπουργό Τρίτης Ηλικίας, Νέας Γενιάς και Δικαιοσύνης Ανηλίκων, γερουσιαστή Τζένη Μικάκου, η οποία βοηθά και συμβουλεύει την κ. Κάνις για τα θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της έδρας.

Στη συντροφιά προστέθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, δεδομένου ότι το εμπορικό κέντρο της Μελβούρνης -όπου εδρεύει η Κοινότητα- εμπίπτει στα όρια της έδρας που διεκδικεί η κ. Κάνις.

O κ. Άντριους και η κ. Κάνις συζήτησαν με Έλληνες καταστηματάρχες και διερχομένους τα προβλήματα της περιοχής και δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν περισσότερο για τη διατήρηση και την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού χρώματος του τμήματος της Lonsdale Street, μεταξύ Russell Swanston St. Η κ. Κάνις δίνει σκληρή μάχη για να κρατήσει την έδρα Melbourne, η οποία χήρεψε μετά την παραίτηση της πρώην υπουργού, Μπρόνγουιν Πάιν. Σύμφωνα με την Εκλογική Υπηρεσία Βικτωρίας, την έδρα θα διεκδικήσουν 16 υποψήφιοι στις επαναληπτικές εκλογές της 21η Ιουλίου. Η μάχη θα δοθεί μεταξύ της κ. Κάνις και της υποψήφιας των Πρασίνων, Cathy Oke.

Το Λίμπεραλ Πάρτι δεν όρισε υποψήφιό του στην έδρα, φοβούμενο ότι τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα θα βλάψει περαιτέρω το κύριος της κυβέρνησης Μπάϊλιου. Η απόφαση αυτή μάλλον θα ζημιώσει το Εργατικό Κόμμα, αν ποσοστό των ψηφοφόρων των Λίμπεραλς στραφούν προς τους Πράσινους. Κατά γενική ομολογία, η ψηφοφορία στην έδρα θα είναι και το πρώτο τεστ για τους Εργατικούς και τους Πράσινους, μετά την απόφαση του πολιτειακού Εργατικού Κόμματος να μην δώσει τις δεύτερες προτιμήσεις τους σε υποψηφίους των Πράσινων.

Ο κ. Άντριους χαρακτηρίζει τους Πράσινους εσωστρεφείς, φίλαυτους, ευαγγελικούς ιδεολόγους, που ζουν σε άλλο πλανήτη».

Η κ. Μικάκου εκτιμά, ότι η συζήτηση για τη διανομή των προτιμήσεων του Εργατικού Κόμματος είναι ανούσια, διότι Εργατικοί και Πράσινοι θα μονομαχήσουν για την έδρα. «Η λογική υπαγορεύει να βάζεις τον αντίπαλό στους τελευταίο στον πίνακα διανομής των δεύτερων προτιμήσεων των ψηφοφόρων σου. Στην προκείμενη περίπτωση Εργατικοί και Πράσινοι διεκδικούμε την έδρα, που καθιστά αδύνατη την ανταλλαγή δεύτερων προτιμήσεων. Ο αστάθμητος παράγοντας στις επαναληπτικές  εκλογές της 21η Ιουλίου είναι οι ψηφοφόροι του Λίμπεραλ Πάρτι, και είναι πολλοί, καθώς και κάποιοι εικονικοί υποψήφιοι.

Οι ψηφοφόροι της έδρας οφείλουν να εκτιμήσουν, ότι δίνοντας την ψήφο τους στους Πράσινους στηρίζουν την κυβέρνηση Μπάϊλιου. Οι Πράσινοι δεν είναι η εναλλακτική κυβέρνησης τη Βικτωρία, το Εργατικό Κόμμα είναι. Κατά συνέπεια, μόνο η ψήφος στο Εργατικό Κόμμα θα φέρει την αλλαγή κυβέρνηση, που ζητά μεγάλο ποσοστό του λαού της πολιτείας μας.

Οι ψηφοφόροι οφείλουν να εκτιμήσουν, επίσης, ότι οι Πράσινοι έχουν μετεξελιχθεί σε εξτρεμιστικό κόμμα απρόθυμο να συμβιβαστεί σε θέματα που άπτονται  του εθνικού μας συμφέροντος και απαιτούν ανθρωπιά, διότι το αδιέξοδο στο θέμα των προσφύγων, που ενισχύουν με την τακτική τους, εξακολουθεί να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» καταλήγει η κ. Μικάκου.

Η κ. Κάνις είναι δημοτικός σύμβουλος Μελβούρνης, με πολύχρονη προσφορά στα κοινά. Είναι καταξιωμένη νομικός, ειδικευμένη στο Εργατικό Δίκαιο, τις Εργασιακές Σχέσεις και τη Νομοθεσία κατά των Ρατσιστικών Διακρίσεων.

ΠΗΓΗ: neoskosmos.gr

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος, επίσης δημοσιευμένη στον neoskosmos.gr μες την ακόλουθη λεζάντα: Η Τζένιφερ Κάνις (πρώτη από αριστερά), με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Ντάνιελ Άντριους, να περιεργάζεται την πρώτη σελίδα του «Νέου Κόσμου», την Τζένη Μικάκου, και τον πρόεδρο της ΕΟΚΜΒ, Βασίλη Παπαστεργιάδη. Φώτο: Κώστας Ντεβές

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε