Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα εις βάρος του Ισραήλ

Για την υπόθεση συνελήφθη ως ύποπτος νεαρός Λιβανέζος κάτοχος Σουηδικού διαβατήριο ο οποίος έφτασε στην Κύπρο ως τουρίστας την περασμένη Πέμπτη.

Μετά από κατ’ επείγον μήνυμα που έφθασε από ξένες μυστικές υπηρεσίες ο τρομοκράτης συνελήφθη το Περασμένο Σάββατο στο δωμάτιο του ξενοδοχείο και δόθηκαν ρητές εντολές όπως η είδηση της σύλληψης να μην διαρρεύσει στα Μέσα Ενημέρωσης.
Οδηγήθηκε στο Δικαστήριο και σε δίκη κεκλεισμένων των θυρών διατάχθηκε η κράτηση του για πέμπτε ημέρες. ενώ χθες Παρασκευή οδηγήθηκε ξανά στο δικαστήριο όπου και πάλι σε δίκη κεκλισμένων των θυρών το διάταγμα του ανανεώθηκε για άλλες 7 ημέρες.
Αρχικά ο ύποπτος αρνείτο κάθε ανάμειξη σε τρομοκρατική οργάνωση αλλά στην εξοντωτική ανάκριση που του γινόταν φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραδέχθηκε την εμπλοκή του σε γνωστή τρομοκρατική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο Λίβανο. Στην κατοχή τους οι αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας εντόπισαν κάποια χαρτιά που περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο και εκτιμάτε ήρθε στην Κύπρο για να παρακολουθήσει και να οργανώσει τρομοκρατικό κτύπημα με στόχο Ισραηλινά συμφέροντα.
Η ίδια πηγή μας ανέφερε ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία που προέκυψαν από τις πολύωρες ανακρίσεις που πέρασε ο τρομοκράτης φαίνεται να είχε στόχο να ανατινάξει αεροπλάνο ή λεωφορείο σκορπώντας θάνατο, όλοθερο και καταστροφή.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο.
Οι έρευνες συνεχίζονται ασταμάτητα με στόχο να εντοπισμούς τα εκρηκτικά που θα χρησιμοποιούσε ο ύποπτος, τυχών συνεργάτες τους σε Κύπρο και εξωτερικό αλλά και άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν τόσο τις Κυπριακές αρχές όσο και τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες άλλων χωρών.

Πηγή: sigmalive.com, Newsit.gr