Ρωσική αρμάδα συνοδεύει πλοίο με ελικόπτερα για Συρία

Το ρωσικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι η αρμάδα πλοίων που πλέει στη Μεσόγειο θάλασσα θα εγγυηθεί, αν χρειαστεί, την ασφάλεια του πλοίο Alaed,  το οποίο μεταφέρει  επισκευασμένα ελικόπτερα Mi-25 για τη Συρία. Το ρωσικό ναυτικό  αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες της πιθανής επιχείρησης, ωστόσο διαβεβαίωσαν ότι ακόμη και υπό την πλέον δυσμενή εξέλιξη των πραγμάτων, το πλοίο με τη ρωσική σημαία θα έχει αποτελεσματική προστασία από τα πλοία του ρωσικού  Στόλου.
Το ρωσικό φορτηγό πλοίο Alaed, το οποίο αναγκάστηκε να κάνει μεταβολή τον Ιούνιο ανοιχτά της Σκωτίας γιατί εμποδίστηκε από το βρετανικό Ναυτικό και εν συνεχεία η βρετανική ασφαλιστικής εταιρεία Standard Club -υπό την πίεση του Λονδίνου- ανακοίνωσε τη διακοπή του συμβολαίου της, κατηγορώντας ότι μεταφέρει όπλα στη Συρία-κάτι που απαγορεύεται.
Ο εξαγωγικός κρατικός φορέας της Ρωσίας για τα όπλα Rosoboronexport επισήμως επιβεβαιώνει ότι  δεν πρόκειται για καινούρια ελικόπτερα, αλλά για επισκευασμένα Mil Mi-25 που  πρέπει να επιστραφούν στη Συρία μετά την επισκευή τους και ότι αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλοίο Alaed. .Το πλοίο αναχώρησε την Παρασκευή από το λιμάνι του Μούρμανσκ (λιμάνι στο ακραίο βορειοδυτικό μέρος της Ρωσίας).