Αρχές Δεκέμβρη η Ζ΄ Τακτική Παγκόσμια Συνέλευση του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η Ζ΄ Τακτική Παγκόσμια Συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), μετά από δύο χρόνια αναβολής. Η σχετική απόφαση πάρθηκε σε συνάντηση που είχε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΑΕ, Στέφανος Ταμβάκης με τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κωνσταντίνο Τσιάρα, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Τσιάρα, που «πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του ΣΑΕ, σε νέες βάσεις, που θα επιτρέψουν στον Οργανισμό να αναπτύξει τις δράσεις τους, προς όφελος των Απανταχού Ομογενών και την Πατρίδα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΕ.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμησή του για το έργο που έχει προσφέρει το ΣΑΕ, από την ίδρυσή του το 1995, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, ώστε να μετατραπεί σε ένα πιο ευέλικτο, αποτελεσματικό, δυναμικό και οικονομικά ανεξάρτητο Οργανισμό».

Η Ζ΄ Τακτική Παγκόσμια Συνέλευση, όπως και οι Περιφερειακές Συνελεύσεις, που θα προηγηθούν το φθινόπωρο, θα πραγματοποιηθούν με έξοδα των Μελών του ΣΑΕ. Ο κ. Ταμβάκης παρουσίασε στον Υφυπουργό τις αποφάσεις της 9ης Συνεδρίασης του Προεδρείου του ΣΑΕ για την τροποποίηση του Ν.3480/2006 και την πρόταση για τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων, που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις για τις θεσμικές και νομικές αλλαγές που απαιτούνται για την οργάνωση και λειτουργία του Συνταγματικά κατοχυρωμένου Οργάνου. Προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της εν λόγω Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Τσιάρα, διαβεβαιώνοντας, ότι ο ίδιος και όλα τα Μέλη του Προεδρείου είναι αρωγοί στο έργο που επιτελείται, ειδικότερα αυτές τις δύσκολες ώρες, για τη στήριξη της γενέτειρας.

Τέλος, ο Υφυπουργός αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου του ΣΑΕ για συνάντηση με τον Προεδρείο, το Σεπτέμβριο. Στη συνάντηση του Προέδρου του ΣΑΕ με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Πέτρος Παναγιωτόπουλος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Υφυπουργού, Άννα Κόρκα και ο Σύμβουλός του, Χρήστος Δημητρίου.

Πηγή: News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠΕ