Μεγάλα ονόματα στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο θα ανοίξει την αυλαία του στις 6 Σεπτεμβρίου με την ταινία “Looper”, του σκηνοθέτη Rian Johnson.

Η ταινία “Looper”, με πρωταγωνιστές τους Bruce Willis και Joseph Gordon-Levitt, θα προβληθεί στο gala έναρξης του φετινού φεστιβάλ, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι διοργανωτές.

Στο φετινό φεστιβάλ του Τορόντο θα προβληθούν οι νέες ταινίες μεγάλων ονομάτων του Χόλιγουντ, όπως τον Ben Affleck,  Keira Knightley, Tom Hanks, Billy Bob Thornton, Robert Redford και Terrence Mallick. Ακόμη στο Τορόντο θα γίνει και η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του έλληνα Κώστα Γαβρά “Capital”.

Πιο συγκεκριμένα, σε πρεμιέρες θα προβληθεί το φιλμ “Argo”, του οποίου τη σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει ο Ben Affleck, αλλά και το “Anna Karenina” με την Keira Knightley και τον Jude Law. Στο “Cloud Atlas”, σε σκηνοθεσία Andy Wachowski, που επίσης θα κάνει την πρεμιέρα του στο Τορόντο, πρωταγωνιστούν οι Tom Hanks, Halle Berry και Susan Sarandon. Πρεμιέρα στο φεστιβάλ θα κάνει και η ταινία του Mike Newell “Great Expectations”, όπου πρωταγωνιστούν οι Ralph Fiennes και Helena Bonham Carter.

Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Τορόντο θα πραγματοποιηθούν οι βορειοαμερικάνικες πρεμιέρες των ταινιών “The Company You Keep” του Robert Redford, όπου πρωταγωνιστεί ο ίδιος με τους Shia LaBeouf και Susan Sarandon,  “Jane’s Mansfield Car” του Billy Bob Thornton, και “To the Wonder” του Terrence Malick.

Την βορειοαμερικάνικη πρεμιέρα του θα κάνει στο φεστιβάλ και το νέο φιλμ της Kate Hudson, “The Reluctant Fundamentalist”. Εκτός από την Hudson, στην ταινία αυτή πρωταγωνιστούν και οι Kiefer Sutherland και Live Schreiber. Στη διάρκεια του φεστιβάλ του Τορόντο θα προβληθεί και η ταινία “Quartet”, που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Dustin Hoffman αλλά και το νέο φιλμ της Emma Watson, “The Perks of Being a Wallflower”.

Το φεστιβάλ του Τορόντο θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.