ΚΥΠΡΟΣ: Μήνυση κατά Ζήγρα από Μιχαηλίδη

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, κατέθεσε δια της συνηγόρου του Ελ.Βόζεμπεργκ, ο Κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης, σε βάρος του κρατούμενου για την υπόθεση των παράνομων εσόδων του ¶κη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, για όσα ισχυρίστηκε σε βάρος του κατά την συμπληρωματική απολογία που έδωσε πριν λίγες ημέρες. Ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτηρίζει “κατάπτυστη” τη συμπληρωματική απολογία Ζήγρα, υποστηρίζει ότι είναι κείμενο “που αναβλύζει εμπάθεια και κακότητα”, που αποτελεί προσπάθεια του μηνυόμενου να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε πληθώρα άλλων προσώπων. Κατά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, ο Ζήγρας κινείται από ιδιοτέλεια και δόλο, ενώ ,όπως δήλωσε η κ. Βόζεμπεργκ, ο κ. Μιχαηλίδης θα καταθέσει και αγωγή εναντίον του Ζήγρα από τον οποίο θα διεκδικήσει, για αποκατάσταση ηθικής βλάβης, ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ που θα διαθέσει σε φιλανθωπικούς σκοπούς. Στην μήνυση του ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει ότι γνώριζε τον Ζήγρα, ως συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου, αλλά ο ίδιος είχε απολύτως τυπικές σχέσεις μαζί του. Επισημαίνει, επίσης, ότι ουδέποτε “συμμετείχα σε οποιασδήποτε μορφής εταιρία, εξωχώρια ή άλλη, με τον μηνυόμενο ή κάποιο άλλο πρόσωπο συγγενικό ή φιλικό του” και ότι επίσης δεν συνεργαστηκε ποτέ με τα εμπλεκόμενα ή άλλα πρόσωπα που να σχετίζονται με αυτά σε επιχειρηματική ή άλλη δραστηριότητα.
Σε δηλώσεις της, μετά την κατάθεση της μήνυσης, η κ. Βόζεμπεργκ τόνισε ότι ο εντολέας της ασφαλώς και γνώριζε τον ¶κη Τσοχατζόπουλο όπως κι “όλους τους Ελλαδίτες υπουργούς” στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για κοινές στρατηγικές, ενώ υπογράμμισε ότι ο κ. Μιχαηλίδης “είναι 40 χρόνια στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου”.
Είπε, επίσης, ότι “ο συκοφάντης είναι υποχρεωμένος να απαντήσει και να προσκομίσει αποδείξεις για όσα ψεύδη ισχυρίστηκε”. Σε ερώτηση για τον εμπλεκόμενο επιχειρηματία Fouand Al Sayad, η συνήγορος του Κύπριου πρώην υπουργού τόνισε ότι ο συγκεκριμένος, δεν έχει κυπριακή υπηκοότητα, αλλά δραστηριοποιείται επί πολλά χρόνια στην μεγαλόνησο και έχει επαφές με την πλειονότητα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Τέλος, η κ. Βόζεμπεργκ προανείγγειλε νομικές ενέργειες και από τον γιο του πρώην υπουργού, Μιχάλη Μιχαηλίδη σε βάρος του Ζήγρα, καθώς ο κατηγορούμενος τον ενέπλεξε σε διακίνηση χρημάτων του Τσοχατζόπουλου.

Μόνο στο newsbomb.gr