Πυρκαγιά απειλεί χωριό στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 13:30 στην περιοχή του Κεραμέ, κοντά στον Πλακιά του Ρεθύμνου Κρήτης απειλώντας σπίτια και αποτεφρώνοντας καλλιέργειες αλλά και χορτολιβαδική και δασική βλάστηση.

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα κάτοικοι του οικισμού Αγαλλιανού ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτα πλησιάζει επικίνδυνα το χωριό. Ο οικισμός έχει εκκενωθεί ενώ οι δυνάμεις της πυρόσβεσης δίνουν πραγματική μάχη για να σώσουν τις περιουσίες των ανθρώπων.
Η πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε γνωστό ότι από το απόγευμα δυνάμεις από όλο το νησί σπεύδουν στο Ρέθυμνο για να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.
Σύμφωνα με το Flashnews.gr στα τρία διαφορετικά μέτωπα της φωτιάς έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις -που ενισχύονται ώρα με την ώρα- με 20 πυροσβεστικά οχήματα με 43 υπαλλήλους, 4 υδροφόρες του Δήμου, δύο πεζοπόρα τμήματα καθώς επίσης και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Ωστόσο στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι εξαιτίας των οποίων το ελικόπτερο, αφού πραγματοποίησε δύο ρίψεις, ακινητοποιήθηκε, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Πυρκαγιές σε Κορινθία και Αρκαδία
Την ίδια ώρα, ακόμη δύο πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη. Πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Σολωμός Κορινθίας, σε δασική έκταση. Στο σημείο, για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη.
Παράλληλα, δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Καλύβια Ηραίας Αρκαδίας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 24 πυροσβέστες, 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.