Ένας Έλληνας διαπρέπει στο μεγαλύτερο δίκτυο του κόσμου

Οι φωτογραφίες που θα ανεβάσετε φέτος στο Facebook από τις διακοπές σας θα προβάλλονται σε καλύτερη ανάλυση και με μεγαλύτερη ακρίβεια στην απόδοση των χρωμάτων από ποτέ, χάρη στον Έλληνα Toli Lerios, που το 1997 εγκατέλειψε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Stanford και βούτηξε στα βαθιά της βιομηχανίας πληροφορικής, με αποτέλεσμα σήμερα να διαπρέπει στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου.

Το εξαιρετικό του χιούμορ, το οποίο οπωσδήποτε θα συνοδεύει και την ομιλία του στο φετινό TEDxAcademy, δεν ήταν ο μοναδικός του σύμμαχος στο συναρπαστικό προσωπικό του Ταξίδι που ξεκίνησε έχοντας αποσπάσει την πρώτη διάκριση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών και συνεχίζεται εδώ και δυο δεκαετίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στην απολαυστική ιστοσελίδα της οικογένειάς του ο Lerios συστήνεται και ως ταλαντούχος χορευτής της Χαβανέζικης Xούλα. Ωστόσο, δεν ξέρουμε αν η συγκεκριμένη δεξιότητα θα κάνει ακόμα πιο θεαματική την ομιλία της 25ης Σεπτεμβρίου.

Εκτός από τους κώδικες, λατρεύει την κηπουρική και τη μαγειρική. Μάλιστα τις συνταγές της μαμάς του αλλά και τους αγαπημένους του στίχους (μεταξύ των οποίων και το τραγούδι των Φατμέ «Το καλοκαιράκι», μεταφρασμένο στα αγγλικά από τον ίδιο) φιλοξενεί μέχρι σήμερα παλιά προσωπική του ιστοσελίδα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ – μαζί με έναν ευφάνταστο λόγο για τον οποίο αδυνατεί να απαντήσει σε όλα τα email που λαμβάνει από αγνώστους.