Κλείνει το Ριτζ ως το 2014

Άλλη στέγη θα πρέπει να αναζητήσουν οι εύποροι επισκέπτες του Παρισιού. Το ξενοδοχείο Ριτζ, σύμβολο της Πόλης του Φωτός, κλείνει τις θύρες του έως το 2014 για να γίνουν εργασίες ανακαίνισης κόστους 140 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο, επειδή το ξενοδοχείο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την ύψιστη διάκριση για τα ξενοδοχεία πολυτελείας της Γαλλίας, αυτή του Παλατιού.

Το Ριτζ υπήρξε αγαπημένος προορισμός για τους ανά τον κόσμο πλούσιους και διάσημους όπως η Κοκό Σανέλ, ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο Έρνεστ Χεμινγουέι. Εκεί, επίσης, δείπνησαν για τελευταία φορά η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι αλ Φαγιέντ. Τώρα ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του Ριτζ. Ολα τα δωμάτια θα ανακαινισθούν και θα εξοπλιστούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, χωρίς ωστόσο να χάσουν τον κλασικό τους χαρακτήρα. Επίσης θα χρησιμοποιηθούν τα απαλά χρώματα που ήταν πάντα σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου και θα αποκτήσει νέο υπαίθριο εστιατόριο. Την ανακαίνιση έχει αναλάβει η MKG Group Hospitality.

Το Ριτζ, που ιδρύθηκε το 1898 από τον Σεζάρ Ριτζ και τον σεφ Ογκίστ Εσκοφιέ, πάντα ήταν ναός της καλής μαγειρικής.

Τη Δευτέρα το βράδυ -το τελευταίο πριν να κλείσει τις πόρτες του- δεν υπήρχε ελεύθερο δωμάτιο αφού οι θαμώνες δεν έχασαν την ευκαιρία να το αποχαιρετήσουν. Και σίγουρα δεν έμειναν παραπονεμένοι. Ο σεφ Μισέλ Ροθ δημιούργησε ειδικό μενού με φουά γκρα, γαλάζιο αστακό, βινεγκρέτ βατόμουρου και χαβιάρι, αλλά και «αλμυρή» τιμή, που άρχιζε από τα 240 ευρώ κατ’ άτομο.

πηγή:  skai.gr