Σημαντικά ραντεβού του Α.Σαμαρά στο εξωτερικό

Τα πρώτα ταξίδια του στο εξωτερικό με την ιδιότητα του πρωθυπουργού προετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 24 Αυγούστου πρόκειται να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και την επομένη προγραμματίζει να πάει στο Παρίσι για να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ.

 Την ώρα που η πρώτη ενδοκυβερνητική κρίση φάνηκε να τελείωνει χωρίς μεγάλες… απώλειες, στο Μέγαρο Μαξίμου επενδύουν πολλά στις επαφές του κ. Σαμαρά καθώς, όπως παραδέχονται, θα είναι η πρώτη ευκαιρία για μια πολιτική διαπραγμάτευση με φόντο τα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, που χαρακτηρίζεται από τώρα «ιδιαίτερα σκληρό».
Πρωταρχικός του κ. Σαμαρά είναι να έχει αποσπάσει ως τότε μια ξεκάθαρη προαναγγελία θετικής αξιολόγησης από την τρόικα. Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως επικρατεί αισιοδοξία μετά και την πρώτη δήλωση του Πολ Τόμσεν την Πέμπτη, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών «εξαιρετική» προκαλώντας ικανοποίηση στην κυβέρνηση.

Στις επαφές του με τους ευρωπαίους ηγέτες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει επισήμως στους δανειστές το αίτημα για επιμήκυνση του σκληρού προγράμματος μέτρων κατά δύο έτη, προσδοκώντας να αποσπάσει το «πράσινο φως» αρχικά από τους Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ.