Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 3 Σεπτεμβρίου

Έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου στο Εurogroup, σύμφωνα με επίσημες πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Οι υπουργοί ΟΙκονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν για τις συνεχείς πιέσεις από τις αγορές που δέχεται η Ισπανία, αλλά και το θέμα της αξιολόγησης της Ελλάδας από την τρόικα.

Προάγγελος των γεγονότων που θα σηματοδοτήσουν τις εξελίξεις στο Eurogroup είναι η επίσκεψη του προέδρου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οποίος θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Η επίσκεψη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και δύο μέρες αργότερα στις 24 Αυγούστου είναι τα προγραμματισμένα ραντεβού του έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και το Παρίσι, όπου θα έχει για πρώτη φορά από τον σχηματισμό κυβέρνησης, επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Μάλιστα, η επίσκεψη Γιούνκερ αποκτά ένα επιπλέον νόημα μιας και γίνεται μετά την επίσκεψη στήριξης του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην Αθήνα στα τέλη Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr