Για “εθνική συνεννόηση” μιλά ο Δημ. Αβραμόπουλος

«Η κυβέρνηση από μόνη της συγκροτεί ενιαίο μέτωπο, το οποία ορίζεται από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών», δηλώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος και προσθέτει: «Ωστόσο η διαρκής διάσκεψη των αρχηγών παρακολουθεί την εξέλιξη της συμφωνίας και δεν συνιστά ένα είδος επιτροπείας, ούτε κηδεμονίας της κυβέρνησης».

Σχετικά με τα μέτρα που αποφασίστηκε να ληφθούν τώρα, αφού επισημαίνει ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση, τονίζει πως στόχος είναι η τροποποίηση της συμφωνίας ώστε να σταματήσουν οι εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες εις βάρος των Ελλήνων πολιτών από τη σκληρή λιτότητα και την ύφεση.

Παράλληλα αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος και ιστορική ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες να είναι μέτοχος στην εθνική προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, ενώ αποδοκιμάζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιούσε τη συγκυριακή αυτή δύναμή του συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας καθαρά εθνικής πολιτικής. Πιο απλά, η πολιτική του αποδυναμώνει τη χώρα αυτή τη στιγμή», λέει συγκεκριμένα ενώ στέλνει μήνυμα και στο εσωτερικό της ΝΔ.

«Η ΝΔ έχει ενιαία γραμμή και προσωπικές επιλογές δεν χωρούν. Η κοινωνική μας βάση έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή και θα κρίνει όλους και τον καθένα μας πολύ αυστηρά», σημειώνει ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στη Real κάνει λόγο για νεόκοπα σχήματα που έχουν προκύψει και δεν είναι βιώσιμα. 

«Ο ρόλος τους είναι περιστασιακός», υποστηρίζει και επιπρόσθετα πιστεύει ότι η Αριστερά βρίσκεται σε εσωτερική αντίφαση και σύγχυση.

Σε ότι αφορά το θέμα της ΑΟΖ ο υπουργός Εξωτερικών λέει ότι όλες οι ενέργειες θα γίνουν, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, με προσοχή, αποφασιστικότητα και συναινετικό τρόπο στον κατάλληλο χρόνο βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει το διεθνές δίκαιο.

Πηγή: Newpost.gr