Απαιτείται άμεση απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά ο Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά και άλλοι αρμόδιοι κρατικοί και αθλητικοί παράγοντες έχουν τεταμένη την προσοχή τους στην δίχως όρια  Τουρκική προκλητικότητα για την ολυμπιακή φλόγα.

Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν, πως η Ολυμπιακή φλόγα είναι τουρκική, ήλθε  να προστεθεί και η δήλωση του υπουργού αθλητισμού Σουάτ Κιλίς, που υποστηρίζει, πως «οι Ολυμπιακοί Αγώνες παίρνουν την ονομασία τους από τον Όλυμπο της Αττάλειας». https://www.panhellenicpost.com/archives/16041

Ο συνδυασμός των δηλώσεων, η διεύθυνση και η ώρα που έγιναν δείχνουν ότι “ήλθαν για να μείνουν¨. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Όσο κρίσμη είναι και η δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.

Η κρίση στα Ίμια, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα γεγονότα, φαίνεται πως ήταν προσχεδιασμένη από την τουρκική πλευρά πολύ καιρό πριν εμφανιστεί. Έπειτα, μάλιστα, από την κρίση δεν χρειάστηκε και μεγάλη προσπάθεια  να πετύχουν αυτό που ήθελαν σε βάρος της Ελλάδας: Να θέσουν για πρώτη φορά εδαφικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία, ακόμα και την απλή ιδιοκτησία, ελληνικών βράχων και βραχονησίδων.

“Η μεγαλύτερη ήττα για την ελληνική πλευρά εστιάζεται στο γεγονός της ετοιμότητας και της πολιτικής αποφασιστικότητας. Η κρίση στα Ίμια έδειξε πως η τότε πολιτική ηγεσία, μετά τον αιφνιδιασμό και το συμβιβασμό στον οποίο αναγκάστηκε να οδηγηθεί, δεν φρόντισε να ανασυνταχθεί (…) Έτσι προέκυψε η Συμφωνία της Μαδρίτης (για τα τουρκικά ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο), η εγκατάλειψη του ενιαίου αμυντικού χώρου, αλλά και η διεύρυνση των τουρκικών απαιτήσεων σε βάρος της χώρας μας”. http://www.paraskevi13.com/?p=27234

Πρέπει, επομένως, η ελληνική Διπλωματία -και όχι μόνο- να δώσει όλη την απαιτούμενη προσοχή και να ρίξει όλο το πρέπον βάρος στις νέες τουρκικές προκλητικές ενέργειες. Πριν να είναι πολύ αργά και πριν η χώρα βρεθεί προ νέων τετελεσμένων.  Ο έκδηλα ανιστόρητος και αθεμελίωτος ισχυρισμός δεν αρκούν από μόνοι τους για να αποκρούσουν την προκλητικότητα των γειτόνων μας. Απόδειξη ότι τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονταν τούτες οι γραμμές, δεν έχει υπάρξει η διεθνής κατακραυγή σε βάρος της τουρκικής απόπειρας.

Ούτε καν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρόνγκ δεν αποστώμωσε τον Τούρκο πρωθυπουργό, ως όφειλε, ίσως επειδή ήταν ο πρώτος που με την άστοχη και απαράδεκτα ανιστόρητη δήλωσή του, από το επίσημο βήμα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, δημιούργησε μιά χαραμάδα αμφιβολίας για την πατρότητά τους…

Αλλά και ο Οικουμενικός Ελληνισμός, οι Απόδημοι Έλληνες ατομικά και συλλογικά  με τα οργανωμένα θεσμικά τους όργανα, πρέπει άμεσα να αντιδράσουν δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους, παρά την οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα, να υπερασπισθούν με σθένος και δυναμισμό, αδιαπραγμάτευτα, την Ιστορία, την Αλήθεια και την Ολυμπιακή Ιδέα. Που δεν χωράει στα βάρβαρα ένστικτα των ανατολίτικων Οθωμανικών ορδών.

Αν υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι η μετριοπάθεια είναι η αρμόζουσα “απάντηση” στην συνεχιζόμενη και πολυ-διευρυνόμενη τουρκική προκλητικότητα, αν υπάρχουν υποστηριχτές της άποψης ότι ο κ. Ερντογάν είναι τάχα ένας σύγχρονος  “προικισμένος” δυτικο-Ευρωπαίος ηγέτης, με δημοκρατικές και άλλες ευαισθησίες, πριν ανακαλύψουν στην πράξη και πάλι πόσο τραγικό λάθος κάνουν, ας αναθεωρήσουν τις ιδέες τους. Διαφορετικά θα οδηγήσουν τη χώρα σε νέο ” mea coulpa”.

Όταν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας κ. Κρις Σπύρου  και οι Αγιασοφήτες  ζητούν την επαναφορά της Αγίας Σοφίας σε λειτουργούντα Καθεδρικό Ναό της Χριστιανοσύνης, οι Τούρκοι, στο άδικό τους, κατεβάζουν τους “γκρίζους λύκους” να “υπερασπιστούν¨ αυτό που με τη βία και το αίμα κατέκτησαν, λεηλάτησαν και για κοντά 560 χρόνια συνεχώς  βανδαλίζουν, κρατώντας αιχμάλωτη την Ορθοδοξία.

Αν η ΔΟΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Κϊνα, η Ρωσία και το Ισραήλ δεν ξεκαθαρίσουν άμεσα το θέμα αυτό απομονώνοντας την Τουρκία και τους Τούρκους προκλητικούς “ηγέτες”, η ελληνική απάντηση οφείλει να είναι άμεση και ισχυρή:

Να απαγορεύσει στη ΔΟΕ να διαχειρίζεται του λοιπού τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι οποίοι πρέπει να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους. Και να τελούνται μόνιμα  στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Panhellenic Post
    Απάντηση

    Ο χρήστης Michael Kokkinaris σχολίασε το σύνδεσμο του χρήστη Panhellenic Post
    Ο χρήστης Michael έγραψε: “Είναι προφανές ότι η έννοια της κρατικής ιστορίας είναι ένα νέο δεδομένο στη διεθνή πρακτική.Παράδειγμα η πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων,που ανακάλυψε πως κατοικείται από το έθνος των Μακεδόνων!Τώρα η Τουρκία ανακάλυψε την Ολυμπιακή φλόγα,όπως και τον Ομέρ Πασά ή αλλιώς ελληνιστί Όμηρο!Προσοχή επομένως και σοβαρότητα γιατί με αυτά τα θέματα δεν παίζουν!”

Σχολιάστε