Η Ελλάδα χάνει τα παιδιά της

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Στο fimotro.gr

Τα νέα παιδιά ανοίγουν τα τσακισμένα από την ανεργία φτερά τους και πετάνε, συμμετέχοντας άθελα τους σε μια ιδιότυπη γενοκτονία που στερεί την Ελλάδα από τα νιάτα, τη ρώμη και την ελπίδα της.
Οι έρευνες δείχνουν αύξηση …
της τάξης του 162 % του ενδιαφέροντος για σπουδές στο εξωτερικό των νέων από 18-25 ετών που μαστίζονται από την ανεργία, των νέων που βλέπουν ότι ο μόνος τρόπος για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή είναι η φυγή στο εξωτερικό και η αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στη Βόρεια Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία.
Και έτσι η Ελλάδα μένει φτωχότερη, οικονομικά, κοινωνικά, δημογραφικά. Το ” παιδομάζωμα ” καλά κρατεί και όπως όλα δείχνουν τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα, αν συνυπολογίσουμε σε αυτό και τους επιστήμονες που εγκαταλείπουν τη χώρα για να διοχετεύσουν την επιστημοσύνη τους σε πιο φιλόξενα γι ‘αυτή μέρη.
Και όταν καταλάβουμε τι ακριβώς έχει συντελεστεί σ’ αυτόν τον τόπο, θα συνειδητοποιήσουμε  ότι η τραγωδία των περικοπών των μισθών και των συντάξεων και οι συνέπειες της θα φαντάζουν ως παραμύθι για μικρά παιδιά, μπροστά στον αφελληνισμό που συντελείται ύπουλα, μέσω του ειδικού τύπου ” μετανάστευσης ” των νέων ανθρώπων που όχι μόνο θα προσφέρουν τις γνώσεις τους στις χώρες που θα τα υποδεχτούν, αλλά, όταν κάποια στιγμή η κρίση υποχωρήσει, αυτά τα ίδια τα παιδιά θα λείψουν από μια Ελλάδα γερασμένη, εξαθλιωμένη, χωρίς ” πάγκο ” για να την ξαναστήσει στα πόδια της.