Έκρηξη βόμβας σε κτίριο της κρατικής τηλεόρασης της Συρίας

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο κτήριο όπου στεγάζονται η κρατική τηλεόραση και το κρατικό ραδιόφωνο της Συρίας, στο κέντρο της Δαμασκού. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στον τρίτο όροφο του κτηρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι.

Την ώρα της έκρηξης ήταν σε εξέλιξη συνέντευξη του υπουργού Πληροφορίες Ομράν αλ-Ζοαμπί. Παρά την έκρηξη, το τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού δεν διακόπηκε. Ο Ζοαμπί είπε ότι δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά ότι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που μαίνονται οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των αντικαθεστωτικών στο Χαλέπι. Πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 20.000 στρατιώτες αναμένεται να αναπτυχθούν στην περιοχή και πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αναμένεται η «μητέρα των μαχών».

Το πρωί της Δευτέρας βομβαρδίστηκαν αρκετές συνοικίες στο Χαλέπι, ενώ τουλάχιστον οκτώ άμαχοι και ένας διοικητής των ανταρτών έπεσαν νεκροί πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Στόχος των βομβαρδισμών ήταν το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης και οι συνοικίες Σάαρ και Μαρτζέ, στα ανατολικά.Πυρά από αυτόματα όπλα ακούστηκαν και στη δυτική συνοικία Σαλαχεντίν, το προπύργιο των ανταρτών όπου ένας διοικητής τους σκοτώθηκε, ενώ στην κεντρική συνοικία Μπαμπ αλ-Ναϊράμπ ένας άμαχος σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή.Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 21 άμαχοι και οκτώ αντάρτες.

πηγή: in.gr