16 Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε φυλάκιο στο Σινά

Ομάδα κομάντος που επέβαινε σε αιγυπτιακό θωρακισμένο όχημα κατάφερε να εισχωρήσει στο ισραηλινό έδαφος κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο Κερέμ Σαλόμ στο νότιο Ισραήλ, πριν εξουδετερωθεί από το στρατό και την αεροπορία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το όχημα καταστράφηκε με τη συνδρομή του στρατού και της πολεμικής αεροπορίας. Το ισραηλινό ραδιόφωνο διευκρίνισε ότι ένα ισραηλινό ελικόπτερο πραγματοποίησε επίθεση και ότι τρεις “τρομοκράτες” που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν.

Ο στρατός διεξάγει επιχειρήσεις στον τομέα για τον εντοπισμό και άλλων κομάντος που τυχόν βρίσκονται σε ισραηλινό έδαφος.
“Γύρω στις 20.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) ομάδα ενόπλων πραγματοποίησε έφοδο σε αιγυπτιακό μεθοριακό φυλάκιο στην περιοχή του Σινά και σκότωσε 10 με 15 άτομα. Κατόπιν πήρε τον έλεγχο δύο θωρακισμένων αυτοκινήτων και κατευθύνθηκε στο μεθοριακό φυλάκιο Κερέμ Σαλόμ”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
“Μια έκρηξη σημειώθηκε στο ένα από τα οχήματα πριν αυτό φθάσει στο ισραηλινό έδαφος, ενώ το δεύτερο δέχτηκε επίθεση του στρατού και της αεροπορίας. Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των ισραηλινών στρατιωτών”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι ένοπλοι άνδρες που επιτέθηκαν σε αιγύπτιους μεθοριακούς φρουρούς κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ είναι “μαχητές του ιερού πολέμου” που έφθασαν από τη γειτονική Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας, τον οποίο επικαλείται το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.
“Ακραία ισλαμιστικά στοιχεία εισχώρησαν από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω των σηράγγων, σε συνεργασία με ακραία ισλαμιστικά στοιχεία από τις περιοχές αλ-Μαντίγια και Γκαμπάλ Χαλάλ της Αιγύπτου, και επιτέθηκαν σε μεθοριακό φυλάκιο την ώρα που οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί γευμάτιζαν, στο τέλος της ημέρας νηστείας του ραμαζανιού, δήλωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η επίθεση εναντίον συνοριακού φυλακίου στο Σινά ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ που στοίχισε τη ζωή σε 16 αιγύπτιους συνοριακούς φρουρούς είναι μια δειλή πράξη που δεν θα μείνει χωρίς απάντηση, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η αιγυπτιακή προεδρία.”Ο πρόεδρος (Μοχάμεντ) Μόρσι επισήμανε πως αυτή η δειλή πράξη δεν θα μείνει αναπάντητη…και πως οι δράστες θα το πληρώσουν ακριβά”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Mena.  Ο Μόρσι συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση με το ανώτατους αξιωματούχος του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του Γιάσερ Αλι.
Πέντε μέλη της ομάδας που επιτέθηκε σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.”Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε πέντε πτώματα που έφεραν όπλα”, πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.Ένοπλοι πήραν δύο τεθωρακισμένα οχήματα από οδόφραγμα κοντά στα ισραηλο-αιγυπτιακά σύνορα, πριν ανοίξουν πυρ εναντίον του συνοριακού φυλακίου, δήλωσε αιγύπτιος αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δράστες, βαριά οπλισμένοι, ήταν περίπου δέκα.Αμέσως μετά, με ένα από τα τεθωρακισμένα, πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος κοντά στο φυλάκιο Καρμ Αμπού Σάλεμ.

πηγή : on-alert.gr