Αντιδράσεις στις φυλακές της Αυλώνας για τον Πακιστανό

Λίγο πριν τις 10.00 το πρωί ο εγκληματίας της Πάρου, 19χρονος Πακιστανός Αχμέτ Βακάς πέρασε την πύλη των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα όπως επιβεβαίωσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ακολούθησε την τυπική διαδιακασία και πέρασε από ιατρικό έλεγχο για να διαπιστωθεί εαν είναι φορέας κάποιου μεταδιδόμενου νοσήματος. Οταν ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε κελί στην πτέρυγα αλλοδαπών οπου κρατούνται και άλλοι ανήλικοι Πακιστανοί. Η απόφαση όμως αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των κρατούμενων ομοεθνών του οι οποίοι μόλις τον είδαν άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν έντονα και ζήτησαν απο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να τον πάρουν άμεσα από εκεί και να το μεταφέρουν αλλού.

Σύμφωνα με  πληροφορίες ,του φώναζαν “φύγε, το έγκλημα που έκανες προσβάλλει το έθνος μας. Δε σεβάστηκες ούτε το Ραμαζάνι, τη μεγαλύτερη και πιο ιερή γιορτή μας. Δε σε θέλουμε”. Καθ΄ολη τη διάρκεια των αποδοκιμασιών ο Αχμέτ Βακάς παρέμεινε ψύχραιμος και τόλμησε μόνο να ψελλίσει “έχω μετανιώσει”.Σύμφωνα ωστόσο με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δεν ίδρωσε και πολύ το αυτί του. Ζήτησε φαγητό και νερό κανονικά και δεν έδειξε να ενοχλείται. Το σενάριο να κρατηθεί σε κελί μόνος του αποκλείεται δια ροπάλου καθώς οι φυλακές ανηλίκων Αυλώνα είναι υπερπλήρεις.

 

 

 

 

 

πηγή:newsit.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε