Υποδοχή του Παύλου Κοντίδη

Τον αργυρό ολυμπιονίκη του Λονδίνου Παύλο Κοντίδη, υποδέχονται απόψε η Κύπρος και η γενέτειρα πόλη του Λεμεσός.

Ο Παύλος Κοντίδης φτάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας απόψε στις 20:50. Κατά την ώρα άφιξης του αεροσκάφους που θα τον μεταφέρει, οχήματα της Πυροσβεστικής θα δημιουργήσουν υδάτινη αψίδα μέσα από την οποία θα περάσει το αεροσκάφος.

Τον κύπριο Ολυμπιονίκη θα υποδεχτούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιάννης Φωτίου, εκπρόσωποι του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και μέλη της οικογένειας του.

Ακολούθως το λεωφορείο με τον Ολυμπιονίκη και τη συνοδεία του θα κατευθυνθεί στη Λεμεσό και θα σταθμεύσει στο οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού όπου θα τον υποδεχθούν το Συμβούλιο και τα μέλη του Ομίλου, το Συμβούλιο της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι συναθλητές του, στην παρουσία και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού. Προς τιμή του Ολυμπιονίκη μας θα πέσει τμήμα από το περιτοίχισμα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και θα παραμείνει ως σημείο αναφοράς για το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Αύριο Παρασκευή, σε ειδική τελετή στις 11:15 στην αίθουσα τελετών του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα τιμήσει τον Παύλο Κοντίδη με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα προηγηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Παύλο Κοντίδη και την οικογένεια του.

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 18:30 ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει τελετή υποδοχής του ολυμπιονίκη στην παραλία, στην πλατεία παρά την αποβάθρα του Εναερίου, με τη συμμετοχή της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και των συναθλητών του. Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος παιανίζοντας η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, ενώ αναμένεται και η συμμετοχή σκαφών από διάφορες Υπηρεσίες.

 

 

Πηγή: ikypros.com