Εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση «Μύρτις»

Στις 17 Αυγούστου εγκαινιάζεται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών η εικαστική έκθεση «Μύρτις», μια συμπληρωματική καλλιτεχνική πρωτοβουλία που «αγκαλιάζει» την ήδη υπάρχουσα έκθεση που φιλοξενείται (μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.

Με την παρουσίαση και δωρεά 48 και πλέον έργων, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες στηρίζουν την έρευνα του επίκουρου καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη -ο οποίος ανάπλασε το γνωστό πλέον πρόσωπο της 11χρονης, που έχασε τη ζωή της στο μεγάλο λοιμό των Αθηνών το 430 π. Χ – ενώ δίνουν με αυτόν τον τρόπο τη δική τους «μάχη» κατά της παιδικής θνησιμότητας.

Η εικαστική έκθεση, που διοργανώνεται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, από την Ι’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, το United Nations Regional Information Centre (UNRIC) και τον ίδιο τον καθηγητή, κύριο Παπαγρηγοράκη, είναι δυνατό να «μεγαλώσει» με τη δωρεά περισσότερων έργων.

Οι καλλιτέχνες που έχουν δωρίσει έργα τους είναι οι Ο. Αγγελίδου, Π. Αγγελίδης, Β. Αποστόλου, Ν. Ασπέτα Zωγραφίνα, Κ. Βάγια, Σ. Βαμβακάρη, Γ. Γεωργακόπουλος, Α. Γρηγορά, Μ. Γρηγοριάδης, Μ. Καλοπαστά, Α. Κούστας, Μ. Μαδένης, Π. Μαναβή, K. Mαρούδα, Ι. Μαστερόπουλος, Γ. Μητράκας, Δ. Μυταράς, Κατ. Νικολάου, Χ. Ξένος, Δ. Παπαγρηγοράκης, Ε. Πλατανιώτη, Ε. Σούτογλου, Α. Σπηλιόπουλος, Κ. Σπυριούνης, Μ. Σταυρίδου, Γ. Σταύρου, Π. Τζανουλίνος, Λ. Τσίλαγα, Γ. Στέρης (Σταματελάτος), Ν. Φόρτωμας, Ι. Φραγκούλη και μαθητές του Τοσίτσειου Δημοτικού Σχολείου.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι 1 – 16 Αυγούστου (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 8.30 πμ. ως τις 2.30 μμ., ενώ από τις 18 ως τις 31 Αυγούστου θα είναι ανοιχτή για το κοινό το πρωί από τις 9.00 πμ. ως τη 1.30 μμ. και το απόγευμα από τις 5.30 μμ. ως τις 8 μμ. Τον Δεκαπενταύγουστο η έκθεση θα είναι κλειστή. Θα διαρκέσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

 

 

Πηγή: ert.gr