“Έσβησε” ο Γιώργος Λαζαρίδης

Ένας σημαντικός θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, παραγωγός και δημοσιογράφος, ο Γιώργος Λαζαρίδης, πέθανε στα 85 του χρόνια, στηνη Αθήνα.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, εκτός από την πλούσια πνευματική του δράση στην Ελλάδα ήταν ευρέως γνωστός και στην ελληνική ομογένεια της Αμερικής όπου για χρόνια αρθρογραφούσε καθημερινά από τις στήλες της “Πρωϊνής” της Νέας Υόρκης. Ο Γιώργος Λαζαρίδης διατηρούσε την επιτυχημένη στήλη με τίτλο: “Μέσα από τα γυαλιά μου”.

Ξεκίνησε  την πορεία του στη συγγραφή το 1948 και έκτοτε χρονογραφήματά του,  δοκίμια αλλα και κριτικές για τον κινηματογράφο και το θέατρο  δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλα και της  Νέας Υόρκης.

Άφησε πίσω του κωμωδίες, δράματα, θρίλερ,επιθεωρήσεις, κινηματογραφικές, τηλεοπτικές αλλα και εκατοντάδες θεατρικές παραγωγές.

Στη μακρά πορεία του συνεργάστηκε με το Νίκο Τσιφόρο και τον Αλέκο Σακελλάριο.

Η  κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 11 του μηνός στο Κοιμητήριο του  Χαλανδρίου στις 11 το πρωί. Επιθυμία της οικογένειας του είναι αντί  στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν σε άπορες οικογένειες και  φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Καλό ταξίδι φίλε, Γιώργο…