Άφαντοι οι δράστες της συμμορίας στην Πάρο

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην Πάρο, για τον εντοπισμό της άγριας συμμορίαςπου το πρωί της Παρασκευής εισέβαλλαν στην Alpha Bank στη Νάουσα και στη συνέχεια δολοφόνησαν εν ψυχρώ ένα 53χρονο οδηγό ταξί.

Ούτε βέβαια και στη γειτονική Νάξο εντοπίστηκε κάτι περίεργο παρά τις έρευνες σε δεκάδες ταχύπλοα σκάφη ενώ ακόμη και η περίπτωση τριών αλλοδαπών και ενός Έλληνα που ελέγχθησαν αποδείχθηκε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν οι δράστες παραμένουν στην Πάρο ή έχουν διαφύγει με ταχύπλοο.
Στην Πάρο βρίσκεται από χθες κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στις έρευνες συνδράμει ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και ενισχυτικές δυνάμεις και μέσα, όπως αστυνομικοί σκύλοι και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ από την Αττική και γειτονικά νησιά. Παράλληλα, έχει κινητοποιηθεί και το Λιμενικό καθώς το πιθανότερο είναι οι ληστές, αφού πυρπόλησαν το αυτοκίνητό τους, να διέφυγαν με σκάφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές ερευνούν τις κάμερες της τράπεζας προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.
Oι αστυνομικές αρχές παρακαλούν όποιο πολίτη έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν εάν πρόκειται για την ίδια ληστρική ομάδα που στις 16 Ιουλίου χτύπησαν την Alpha Bank των Σπετσών, άρπαξαν μισό εκατομμύριο ευρώ και έχοντας ως ασπίδα δύο γυναίκες υπαλλήλους εξαφανίστηκαν με φουσκωτό σκάφος που λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε καμένα στο Πόρτο Χέλι. Η αιματηρή ληστεία στη Νάουσα της Πάρου παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με την επιδρομή των Σπετσών και αυτό που ψάχνουν οι αστυνομικοί είναι αν ένας από τους τέσσερις ληστές ήταν, όπως και στις Σπέτσες, γυναίκα.
Το χρονικό της τραγωδίας
Όλα άρχισαν λίγο μετά τις οκτώ το πρωί της Παρασκευής, όταν τρεις άνδρες, φορώντας καπέλα τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου, εισέβαλαν με όπλα στο υποκατάστημα και αφού απέσπασαν πάνω από 50.000 ευρώ, επιχείρησαν να διαφύγουν. Κατά την έξοδό τους, ένας 53χρονος οδηγός ταξί, που είχε αντιληφθεί τη ληστεία, προσπάθησε να τους σταματήσει πεζός, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να πυροβολήσει τρεις φορές, σε θώρακα και κεφάλι, τον άτυχο οδηγό.
Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Παροικιάς. Το θύμα ήταν πρώην σύζυγος της μικρής κόρης της Βίκυς Μοσχολιού και του Μίμη Δομάζου (σχετική φωτό) και πατέρας ενός παιδιού. Ο άτυχος Γιώργος Μίχας ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στο νησί.
Οι τρεις ληστές διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο είχαν νοικιάσει από την Αθήνα και στο οποίο τους περίμενε ο συνεργός τους. Στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητο στην περιοχή Αμπελάς, δίπλα στη Νάουσα.
Μάρτυρες αναφέρουν ότι εκτός από τον οδηγό του ταξί και άλλοι διερχόμενοι κάτοικοι του νησιού επιχείρησαν να σταματήσουν τους δράστες, χωρίς όμως επιτυχία.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr