Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Άγιο Όρος

Η κατάσταση στο Άγιο Όρος είναι δύσκολη. Μαίνεται η πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή δημιουργούνται νέα μέτωπα κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή για άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων. Στην περιοχή και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου.

Μεγάλη κινητοποίηση για την πυρκαγιά στο Άγιο Όρος μετά από εντολή του πρωθυπουργούΜε απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και μετά από εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι διαθέσιμες Μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν ενεργοποιηθεί οι Διοικήσεις και οι αίθουσες επιχειρήσεων των Μειζόνων Επιχειρησιακών Σχηματισμών (Μ.Ε.Σ) της περιοχής, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταποκρινόμενο στο 100% των υποβληθέντων αιτημάτων από τους αρμοδίους φορείς, διέθεσε από τις 09 έως τις 10 Αυγούστου 2012 στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις.