Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ υπερασπίζεται την Ελλάδα και το λαό της

Θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε ο ευρισκόμενος στην γενέτειρα πρώην καγκελαρίος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος παραθερίζει στην Κω.

Ο Γερμανός πολιτικός μίλησε στην κρατική τηλεόραση, λέγοντας πως η επιλογή του προορισμού για τις φετινές του διακοπές ήταν «απόλυτα συνειδητή», αφού «δεν υπάρχει καταλληλότερη εποχή για να δείξει κανείς αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό».

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ εύχεται και θεωρεί εφικτή την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όσο δύσκολη και αν θεωρείται αυτή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρειάζεται πολιτικό θάρρος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και σημειώνοντας, παράλληλα, ότι οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση δεν είναι λογική.

Ο Σρέντερ ζητά «να σταματήσει επιτέλους η ρητορική εναντίον της Ελλάδας» επειδή «η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το λαό» και στον οποίο δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά.

Προσθέτει, πάντως, ότι «λίγη από την αρχαία σπαρτιατική πειθαρχία θα ήταν χρήσιμη στη σηνερινή Ελλάδα», προσθέτοντας όμως ότι τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται «μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη».

Ανατρέποντας το μύθο ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, ο Γερμανός πολιτικός εκτιμά ότι οι Έλληνες εργάζονται σκληρά και πως δεν φταίνε όλοι για τα λάθη ορισμένων. Επίσης επέκρινε την Γερμανία, αλλά και γενικότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί άργησε να αντιδράσει στην κρίση, γεγονός που έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα, όπως είπε.