Βοήθεια από το Πατριαρχείο Μόσχας

Το ποσό των 500.000 ευρώ κατέθεσε το Πατριαρχείο Μόσχας σε λογαριασμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Romfea.gr.

Να αναφερθεί ότι το πόσο συγκεντρώθηκε από την Ρωσική Εκκλησία με ευλογία του Πατριάρχη Κυρίλλου, για την ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης στην Ελλάδα.
Η απόφαση για οικονομική ενίσχυση των συσσιτίων της Εκκλησίας από το Πατριαρχείο Μόσχας, είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στη Ρωσία.
Ο Πατριάρχης Μόσχας τότε επικαλούμενος τον Απ. Παύλο και τη στάση της Ρωσικής Εκκλησίας έναντι των Ελλήνων τόνισε: «Όταν πονάει ένα μέλος, πονάει ολόκληρο το σώμα».
Επίσης να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, έχει δηλώσει ότι η οικονομική βοήθεια θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
Τέλος την επίβλεψη του εράνου για την Ελλάδα, έχει το Συνοδικό Τμήμα του Πατριαρχείου Μόσχας για την Φιλανθρωπία και τα Κοινωνικά Έργα.
Ακόμη στην Ιερά Σύνοδο απεστάλη συνοδευτική επιστολή, όπου αναφέρεται ότι το ποσό προορίζεται για την οργάνωση των συσσιτίων.