Διασύνδεση με τρομοκρατία ο συλληφθείς για τη ληστεία της Πάρου

– Γνωστός στην Αντιτρομοκρατική ο 30χρονος που συνελήφθη στο Μοναστηράκι
– Το μεσημέρι οδηγείται στον Εισαγγελέα
– Κρατάει το στόμα του κλειστό και δεν συνεργάζεται με την αστυνομία
– Πιθανή εμπλοκή του Μαζιώτη βλέπει η ΕΛ. ΑΣ.
– Στενή σχέση τρομοκρατίας και κοινού εγκλήματος

Η ταυτοποίηση μετά από εργαστηριακές εξετάσεις του δείγματος DNA του 30χρονου άνδρα, ο οποίος προσήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου, δίνει νέα διάσταση στη ληστεία της Πάρου κατα την οποία έπεσε νεκρός απο τα πυρά των δραστών ο 53χρονος οδηγός ταξί.

Η ταυτοποίηση έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, και το δείγμα του 30χρονου ταυτοποιήθηκε με αυτά που βρέθηκαν στα αντικείμενα στο σημείο του φονικού στη Πάρο.

Ο 30χρονος, φέρεται να κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η συμμετοχή του και σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι αξιωματικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέουν την αιματηρή ληστεία με τη γιάφκα της οργάνωσης “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” στο Αγρίνιο. Ο 30χρονος που συνελήφθη είχε καταγραφεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην δράση της οργάνωσης και κυρίως συνδιάστηκε με την αποθήκευση και μεταφορά όπλων της οργάνωσης από Αγρίνιο και Πάτρα προς Αθήνα. Τότε μάλιστα είχε προσαχθεί, αλλά δεν είχαν βρεθεί επαρκή στοιχεία που να μαρτυρούν την ενοχή του κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Αυτό που αναζητούν τώρα οι αστυνομικοί είναι οι συνεργοί του 30χρονου ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείουν η ληστεία να εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου αντάρτικου πόλης και μάλιστα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο υψηλής προστασίας ή συμμετοχής του Ν. Μαζιώτη.

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του;

Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στον 30χρονο ήταν κυρίως το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο καπέλο που έπεσε από τον δράστη κατά τη δάρκει της συμπλοκής του με τον 53χρονο οδηγό ταξί, καθώς επίσης και το οπτικό υλικό από την κάμερα της τράπεζας. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν εξίσου ένα σημαντικό στοιχείο αφού το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί πριν 2 χρόνια και οι πινακίδες του οποίου ήταν πλαστές και συνέπιπταν με ένα αυτοκίνητο ίδας μάρκας και ίδου χρώματος. Επίσης, κάποιες εκφράσεις των δραστών όπως για παράδειγμα “δεν κλέβουμε τους πολίτες αλλά τις τράπεζες” ήταν χαρακτηριστικές της ιδεολογίας των ληστών και όλα αυτά σε συνδυασμό οδήγησαν την αστυνομία στη σύλληψή του.