Η Άγκυρα ζητά Τέμενος, αλλά κρατά κλειστή την Αγιά Σοφιά!

Κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Άγκυρα, τη φορά αυτή αφενός μεν με την περιοδεία στη Δυτική Θράκη του αντιπροέδρου της Τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ και, αφετέρου “αξιώνοντας” την άμεση ανέγερση Τεμένους στην Αθήνα την ίδια ώρα που κρατά κλειστή την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, την οποία αυθαίρετα  η τουρκική πολιτική ηγεσία έχει μετατρέψει σε “Μουσείο”!
Ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ επισκέφθηκε τον ψευδομουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ και κατηγόρησε την Ελλάδα «που δεν επιτρέπει τη χρήση του όρου Τούρκος για τη μειονότητα στη Θράκη»! Να σημειωθεί ΄πι ότι με βάση Διεθνείς Συνθήκες οι Μουσουλμάνοι της Θράκης είναι θρησκευτική (και όχι εθνική) μειονότητα!
« Η Ελλάδα παραβιάζει τους διεθνής κανόνες και δεν αναγνωρίζει τους εκλεγμένους μουφτήδες» ανέφερε ο Μπόζνταγ.
Ο τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε πως στην ατζέντα της τουρκικής κυβέρνησης δεν υπάρχει θέμα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Ο ίδιος σήμερα επισκέφθηκε και τον τάφο του πρώην βουλευτή Σαδίκ Αχμέτ ο οποίος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο ατύχημα τη δεκαετία του 90’.
Ο Μπόζνταγ χαρακτήρισε τον Σαδίκ Αχμέτ «ως ηγέτη» και συνέχισε « στην πραγματικότητα ήταν ο άνθρωπος που έδωσε μάχη για ιδανικά, ήταν από τους ανθρώπους που έκανε θυσίες για τα ιδανικά» δήλωσε ο Μπόζνταγ.

ΤΕΜΕΝΟΣ
Στο μεταξύ, η Τουρκία, μέσω δημοσιευμάτων όπως αυτό της Sabah, πιέζει για οικοδόμηση τεμένους “εδώ και τώρα” στην Αθήνα.  Η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι “η Ελλάδα επικαλούμενη τα οικονομικά της προβλήματα,αναβάλει πάλι την κατασκευή του τεμένους”.
Εκμεταλευόμενοι τις ακρότητες μιας μειοψηφικής κλίκας ακροδεξιών που σε δύο τρεις περιπτώσεις παρενόχλησαν μοουσουλμάνους κατά τη διάρκεια της προσευχής τους, οι Τούρκοι παρουσιάζουν μια ψευδή εικόνα σύμφωνα με την οποία στην Αθήνα οι μουσουλμάνοι είναι τουλάχιστον υπό διωγμό.
Γίνεται αναφορά στη Χρυσή Αυγή η εκλογή της οποίας στη Βουλή είναι “βούτυρο” στο ψωμί της Άγκυρας- και ουσιαστικά απαιτείται η ανέγερση του τεμένους άμεσα.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Και ενώ η Άγκυρα πιέζει για τη οικοδόμηση Τεμένους στην Αθήνα, την ίδια ώρα κλείνει τ’ αυτιά της στην Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας που ζητά να λειτουργήσει ελεύθερα ως Ναός της Χριστιανοσύνης η Αγία Σοφία στην Πόλη.

Όπως κατ΄ επανάληψη έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης κ. Κρις Σπύρου (φωτογραφία, πάνω),  η τουρκική κυβέρνηση παραβιάζει βάναυσα ακόμη και αυτές τις εντολές του ίδιου του Ισλάμ μετατρέποντας χριστιανική εκκλησία πρώτα σε Τέμενος και μετά σε “Μουσείο”.

Υπενθυμίζεται ότι το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πρόσφατα με  σχεδόν ομόφωνο ψήφισμά του, καλεί την Τουρκία “να επιστρέψει στους νόμιμους δικαιούχους τους  τις κλεμμένες χριστιανικές εκκλησίες που βρίσκονται στο έδαφός της,  τις κλεμμένες περιουσίες τους, τα Μοναστήρια και  τα ιερά κειμήλια”.

Η Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας, με βάση την απόφαση αυτή της Γερουσίας, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,στο Στρασβούργο, διεκδικώντας το δικαίωμα των χριστιανών να προσεύχονται ελεύθερα στην Αγία Σοφία η οποία πρέπει να επαναλειτουργήσει ως η Βασιλική της Ορθοδοξίας, όπως οικοδομήθηκε και καθαγιάστηκε από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό.

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Να σημειώθεί ότι  στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Έβρου  (σ.σ. εκεί όπου το Σεπτέμβριο του 2010 η αντιπροσωπία των Αγιοσοφιτών υπό τον κ. Κρις Σπύρου υποχρεώθηκε να κάνει Θεία Λειτουργία στην ύπαιθρο, αφού οι Τούρκοι τους απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία και την μετάβασή τους στην Αγιά Σοφιά) η Ελληνική Αστυνομία σταμάτησε τρεις Τούρκους που συνόδευαν τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής Κυβέρνησης, κατά την είσοδό του στην Ελλάδα, την Παρασκευή.

Η άνθρωποι της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια επειδή οι 3 Τούρκοι στα διπλωματικά τους διαβατήρια είχαν ως τόπο γέννησής τους Ελληνικές πόλεις ή χωριά με την Τουρκική ονομασία, κάτι που δεν επιτρέπεται και συνιστά μία ακόμη προκλητική ενέργεια σε βάρος της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα απαγορεύθηκε η είσοδος στον Βουλευτή Ανδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου, γιατί ανέφερε την Κομοτηνή από την οποία κατάγεται ως «Κιουμουρτζίνα».

Η σύζυγός του, Φειζέ, στο διαβατήριο της έγραφε Κομοτηνή, αλλά η Ελλάδα αναφερόταν ως «Γκιουνανιστάν».

Απαγορεύθηκε η είσοδος και στον Δρ Χαλήτ Τερέν που είναι Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Κουλτούρας και στενός συνεργάτης του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, γιατί ως τόπο γέννησης του αναφερόταν το χωριό Κιζίλαγατς, η επίσημη ονομασία του οποίου είναι Ραγάδα.

Οι τρεις Τούρκοι περίμεναν περίπου πέντε ώρες στο τελωνείο των Κήπων, μήπως και βρεθεί κάποια λύση διά της Διπλωματικής οδού, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Να σημειωθεί πως οι Ελληνικές Αρχές τήρησαν συμφωνία των δύο χωρών, όπου δεν αναγνωρίζονται Εθνικά τοπωνύμια, παρά μόνο τα διεθνώς επίσημα και αναγνωρισμένα από το επίσημο κράτος.

Με κάποια στοιχεία από NewsBomb και OnAlert.gr