Με το Γερμανό ομόλογό του Γκ.Βέστερβέλε συναντάται ο Δ.Αβραμόπουλος

Με το Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βέστερβέλε συναντάται σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανού ΥΠΕΞ, λίγα μόλις 24ωρα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή των δύο υπουργών θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Την Κυριακή μετά τη συνάντησή με τον πρώην αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι συζήτησαν θέματα σχετικά με την «αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η οποία απειλεί την ενότητα και τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Προσωπικότητες όπως ο κ. Γκένσερ», τόνισε, «μας δίνουν σε δύσκολες στιγμές χρήσιμες συμβουλές που απορρέουν από την εμπειρία και τη σοφία που τις συνόδευσε όλα τα χρόνια στα δημόσια πράγματα της Γερμανίας και της Ευρώπης και πρέπει να εισακούονται».

Από την πλευρά του ο κ. Γκένσερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα ζητήματα «που βαραίνουν όλους μας στην Ευρώπη» θα λυθούν από κοινού, «διότι έχουμε συναίσθηση της σημασίας των γερμανοελληνικών σχέσεων για την εσωτερική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πριν από το δείπνο, το οποίο παρέθεσε ο κ. Αβραμόπουλος προς τιμήν του κ. Γκένσερ στην κατοικία του Έλληνα πρεσβευτή στο Βερολίνο, ο βετεράνος πολιτικός των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στην Γερμανία, την οποία χαρακτήρισε «αντίστοιχη του καλού επιπέδου των σχέσεων» των δύο χωρών, ενώ για την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν, έκανε λόγο για «ιδιωτική συνάντηση μεταξύ παλαιών φίλων από φίλες χώρες».