ΣΟΚ προκάλεσε στην Ιταλία ο αυτοπυρπολισμός άνεργου

Συγκλονισμένη είναι η ιταλική κοινωνία από το θάνατο του 54χρονου ανέργου Άντζελο Ντι Κάρλο, ο οποίος υπέκυψε στα εγκαύματά του, μια εβδομάδα μετά την αυτοπυρπόλησή του. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του νοσοκομείου, ο νοσηλευόμενος με εγκαύματα στο 85% του σώματός του, υπέκυψε από καρδιακή προσβολή. Δεν έλλειψαν και οι δηλώσεις από πολιτικά πρόσωπα για την εξέλιξη αυτή.

Έλσα Φορνέρο, (υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Μόντι): «Πρόκειται για ένα γεγονός που μας γεμίζει θλίψη, δεν υπάρχουν λόγια για να το σχολιάσουμε. Πιστεύω ότι η κοινωνία είναι υποχρεωμένη να βρει τον τρόπο ώστε η εργασία να γίνει πραγματικότητα για όλους».

Αντόνιο Ντι Πιέτρο, (επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ιταλία των Αξιών): «Πρόκειται για μια ήττα για το κράτος και για τους θεσμούς του. Οι αυτοκτονίες επιχειρηματιών και εργατών έφτασαν σε υψηλότατα επίπεδα, είναι απαράδεκτο».

Πιερλουίτζι Μπερσάνι, (γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος): «Οι αυτοκτονίες που συνδέονται με την έλλειψη εργασίας είναι ένα τεράστιο δράμα. Μπορούμε μόνο να βρεθούμε πιο κοντά στο τρομερό αυτό φαινόμενο και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε. Η ιθύνουσα τάξη οφείλει να βρει απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ