Ελληνοαμερικανική βοήθεια σε άπορους των Αθηνών

Κείμενο-Φωτογραφίες

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Τρόφημα σε 80 άπορες οικογένειες των Αθηνών μοίρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλιφόρνιας  (Σαν Φραντζίσκο) κ. Θεόδωρος Λαλιώτης από τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον Ταύρο. Τα τρόφημα αγοράστηκαν με χρήματα -δωρεά της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στην ΡΗΡ  -που ήταν παρούσα-  ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλιφόρνιας κ. Λαλιώτης, “φέτος, όπως ξέρετε, δεν κάναμε την καθιερωμένη εθνική μας παρέλαση στο Σαν Φρατζίσκο. Είπαμε, δεν γίνεται στην πατρίδα να υποφέρουν και μεις στην Αμερική να ξοδεύουμε χρήματα σε παρελάσεις.

Από την απόφασή μας αυτή εξοικονομήσαμε περίπου 10.000 δολάρια. Μαζέψαμε και περίπου άλλες τρείς χιλιάδες, το σύνολο συγκεντρώσαμε 13.000 δολάρια.

Τα χρήματα αυτά τα διαθέτουμε προκειμένου να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην πατρίδα μας.

Από τα χρήματα αυτά, 5.000 δολάρια διαθέσαμε την περασμένη εβδομάδα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τριπόλεως. 3.500 ευρώ δώσαμε μετρητά (από 250 ευρώ σε κάθε οικογένεια) σε φτωχούς που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό κλπ.

Σήμερα, μοιράζουμε εδώ, από την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον Ταύρο, που γιορτάζει στις 29 Αυγούστου, τρόφημα σε 80 άπορες οικογένειες. Κάθε σακκούλα περιέχει ζάχαρι, καφέ, ρύζι, μακαρόνια, λάδι και άλλα εδώδημα. Αυτά κόστισαν περίπου 4.500 ευρώ”.

Στις 30 Αυγούστου, πάλι από την ίδια Εκκλησία, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλιφόρνιας θα μοιράσει και κοτόπουλα.

Την προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλιφόρνιας και του Προέδρου του κ. Θόδωρου Λαλιώτη, συνέδραμαν αποφασιστικά, ο Συλλογος Φίλων Ιδρύματος Αστεγων Δημου Αθηναίων, ( ΚΥΑΔΑ) και οι εθελόντριες Σιουρδή Μαρία και Φεφέ Ελένη καθώς και το www. boroume.gr με την υπεύθυνη Παπασταύρου Ξένια. Με την οργάνωση και την εμπειρία τους υπέδειξαν τις έχουσες ανάγκη οικογένειες, έτσι όπως αυτές καταγράφονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και της Μη κυβερνητικής Οργάνωσης “Μπορούμε”.
Παρών στην εκδήλωση και ο γνωστός ομογενής, κ.  Στέλιος Τακετζής του Hellenic Relief Foundation. inc (Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης ΑΜΚΕ) και του Ομογενειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού “Κόσμος FM”.

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Θ. Λαλιώτης με τις δύο Κυρίες του Δήμου Αθηναίων εθελόντριες

κ.κ.  Σιούρδη Μαρία (αριστερά) και Ελένη Φεφέ (δεξιά).

 

*Στη φωτογραφία της πρώτης σελίδος ο κ. Θόδωρος Λαλιώτης (αριστερά)

με τον κ. Στέλιο Τακετζή (δεξιά)