ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Μην τρελαθούμε εντελώς!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Δύο άνθρωποι μόνον από τα δέκα εκατομμύρια ψυχές που είμαστε,  είχαν  καταλάβει το ελληνικό θέμα. Και οι δύο έχουν αποδημήσει εις Κύριον!

Και ‘μεις περιμένουμε να σωθούμε… Και δεν ζει ούτε καν ο Φρόϋντ!

Θα σας γελάσω ποιός έλυσε πρώτος το γρίφο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ο Φρέντυ Γερμανός;

Λοιπόν, μάλλον πρώτος διατύπωσε το υπαρξιακό ερώτημα ο Φρέντυ Γερμανός: «Τρελαθήκαμε εντελώς»; Και ήλθε μετά ο Κων. Καραμανλής να  αποφανθεί: «Η Ελλάς είναι ένα απέραντο Φρενοκομείο»…

Τρελοκομείο ήθελε να πει, αλλά προτίμησε τον ηπιότερο χαρακτηρισμό, μεγαλο- μεστωμένος γαρ εις Παρισίους… Κόλλησε ευγενικούς τρόπους με Βορειοελλαδίτικη προφορά!  Το πας «λάου-λάου» για να μην προκαλέσεις «έκρηξη θυμού», όπως εκείνο το ανέκδοτο επί χούντας:

Σκύβει ο κύριος που στέκεται όρθιος στο λεωφορείο, στο αυτί του διπλανού του, που επίσης είναι όρθιος, και του ψυθιρίζει: Συγγνώμη, είστε στρατιωτικός; Όχι, του απαντά εκείνος. Μήπως κάποιος συγγενείς σας είναι στρατιωτικός; Ξαναρωτά. Όχι, απαντά πάλι ο άλλος.

Μήπως κάποιος συγγενής της γυναίκας σας είναι στραιωτικός; Επιμένει. Όχι σου είπα, λέει νευριαμένα πλέον ο άλλος. Ούτε κάποιος γείτονάς σας είναι στρατιωτικός; Ξαναρωτά φορτικά ο πρώτος. Ούτεεεεεεε, ξεσπασπά ο άλλος.

Οπότε  του λέει με οργή ο πρώτος:  Ε, τότε χριστιανέ μου κάνε πιό κεί, μου πατάς το πόδι!

Γι αυτό σας λέω, γιατί θυμώνετε με τους κατοίκους της Ύδρας που κυνήγησαν το ΣΔΟΕ να γλυτώσουν τους φοροκλέφτες;  Σε κάθε γνωστική χώρα θα έκαναν το αντίθετο: Θα βάραγαν του κλέφτες για να γλυτώσουν το ΣΔΟΕ…

Άστε που αν είμασταν –αν είμασταν, λέω- χώρα με γνωστικούς και όχι λαλιμένους ανθρώπους, δεν θα χρειαζότανε καν να πάει το ΣΔΟΕ στο νησί να κάνει παρακολούθηση: Θα είχαν καταγγείλλει μόνοι τους οι κάτοικοι αυτόν που εισέπραττε το ΦΠΑ και δεν το απέδιδε στην Εφορία. Δηλαδή το έκλεβε… Όχι μόνον από την Εφορία. Και από τους πελάτες…

Δεν τους έδινε ούτε αποδείξεις.  Πήγαινες, δηλαδή στο μαγαζί του, έτρωγες ό,τι σου σερβίριζε, πλήρωνες και έφευγες  χωρίς απόδειξη! Τί να την κάνεις άλλωστε, αφού και συ δέκα βγάζεις μισό –και αν- δηλώνεις στην εφορία;  Αν τα δήλωνες όλα, με το ψαροντούφεκο θα κυνήγαγες τις αποδείξεις!

Και σε  φρενοκομείο κατά Καραμανλή μπορεί να ζούμε, αλλά, παρά και το ρητό του Φρέντυ Γερμανού, ακόμη δεν έχουμε τρελαθεί εντελώς… Οπότε ξέρεις ότι δεν μπορείς να βάλεις πολλές αποδείξεις στη φορολογική σου δήλωση γιατί από ένα ποσόν και πάνω γίνονται τεκμήριο!

Τι απόδειξεις να βάλεις άλλωστε; Ότι πήγες, έφανες γαρίδες και αστακό και πλήρωσες 200 ευρώ; Ή ότι έκανες διακοπές στην Ύδρα πληρώνοντας 150 ευρώ το δωμάτιο τη βραδιά;

Με μία δήλωση 8.000 ευρώ το χρόνο, πώς θα τα δικαιολογήσεις όλα αυτά; Μην τρελαθούμε τώρα…