“Συγγνώμη” από Coca-Cola για τους χάρτες που είχαν… εξαφανίσει την Ελλάδα!

  
 

Σάλο ξεσήκωσαν τις προηγούμενες ημέρες στο Λονδίνο οι παγκόσμιοι χάρτες που είχαν αναρτηθεί στο Hyde Park όπου βρισκόταν το Pin Trading Centre των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στο Ολυμπιακό Κέντρο, και δεν περιλάμβαναν την Ελλάδα. Οι χάρτες προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη σε όσους τους παρατηρούσαν, καθώς ήταν τουλάχιστον κακόγουστο να λείπει από έναν «ολυμπιακό» χάρτη η ίδια η πατρίδα των Αγώνων.

Η αντίδραση πολλών Ελλήνων -και όχι μόνο- ήταν άμεση, και έσπευσαν να στείλουν εκατοντάδες e-mail στα κεντρικά της Coca-Cola, καθώς ήταν η εταιρεία που έφερε την ευθύνη για τους χάρτες. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη εκδίδοντας μία ανακοίνωση, στην οποία εξηγούσε ότι ο χάρτης ήταν σχηματοποιημένος μόνο στα βασικά του σημεία και γι’ αυτό είχαν απαλειφθεί πολλές περιοχές, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Στον χάρτη δεν φαινόταν ούτε η Τουρκία και τα διεθνή μέσα σχολίασαν αρνητικά το γεγονός αυτό καθώς ένα από τα «κεφάλια» της εταιρείας, ο Μουχτάρ Κεντ, είναι τουρκικής καταγωγής.

Στην ανακοίνωσή της η Coca-Cola αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία αναγνωρίζει και εκτιμάει τη σημασία, την επιρροή και τη συνεισφορά της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετανιώνουμε για τη λάθος παρουσίαση της Ελλάδας στους παγκόσμιους χάρτες που είχαν αναρτηθεί στο Pin Trading Centres στο Hyde Park και στο Ολυμπιακό Πάρκο». Αναφέρθηκε επίσης ότι οι χάρτες είχαν απλοποιηθεί με αποτέλεσμα να μην αποτυπωθούν κάποιες χώρες.

Η εταιρεία δεν έμεινε στη συγγνώμη αλλά προχώρησε και στην αλλαγή των χαρτών.

 

 

 

 

πηγή:defencenet.gr