Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Ασάνζ

Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Μπομπ Καρ, υποστηρίζει ότι είναι «μάλλον απίθανο» να εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Αυστραλός ιδρυτής της Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ.Ο κ. Καρ διέψευσε, επίσης, τους ισχυρισμούς ότι η Αυστραλία «παράτησε στην τύχη του» τον Ασάνζ που τελικά ζήτησε και έλαβε άσυλο από τον Ισημερινό.

«Πάνω από 60 φορές του δώσαμε προξενική βοήθεια στη δικαστική του διαμάχη με την Σουηδία» είπε ο κ. Καρ και σημείωσε ότι η Αυστραλία δεν μπορεί να αναμειχθεί στον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης άλλων χωρών.

«Ο Ασάνζ έχει την συμπάθειά μας αλλά και την βοήθεια μας όπως κάθε Αυστραλός πολίτης. Ζητήσαμε διαβεβαιώσεις από την Σουηδία και μας τονίστηκε ότι η χώρα αυτή, ακόμα και αν υπάρχει αίτημα, δεν εκδίδει άτομα σε άλλη χώρα που μπορεί να αντιμετωπίζουν κατηγορίες κατασκοπείας και να δικαστούν από στρατοδικείο».

Η δήλωση του κ. Καρ έγινε μια μέρα μετά την διευκρίνιση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πίσω από την προσπάθεια της Σουηδίας να πετύχει την έκδοση του Ασάνζ από τη Βρετανία».

πηγή:newsit.gr