Απολογισμός της επίθεσης ένοπλου στο Empire State Building στην Νέα Υόρκη

Δύο είναι τελικά οι  νεκροί και εννιά τοι τραυματίες έπειτα από σειρά πυροβολισμών που συντάραξαν, νωρίτερα σήμερα, την περιοχή όπου βρίσκεται το Empire State Building, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο θύτης του μακελειού, πρώην εργαζόμενος σε εταιρεία που στεγάζεται απέναντι από το δημοφιλές κτήριο.
Ο δράστης, ο 53χρονος Jeffrey Johnson, περίπου στις 9 το πρωί (τοπική ώρα) άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο χώρο που βρίσκεται στη συμβολή της 33ης οδού με την 5η λεωφόρο, στην «καρδιά» της παγκόσμιας μητρόπολης.
Ο υπαίτιος της τραγωδίας ήταν ένας οργισμένος πρώην εργαζόμενος, ως σχεδιαστής, σε εταιρεία που βρίσκεται απέναντι από το Empire State Building, σημείωσε ο Ray Kelly, αξιωματούχος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
Το έτερο θύμα ήταν συνάδελφος του δράστη στην προηγούμενη δουλειά του, το οποίο ο Johnson πυροβόλησε στο κεφάλι από κοντινή απόσταση. Οι δύο τους διατηρούσαν «ανοιχτή κόντρα» από την εποχή που συνεργάζονταν.
Ένας εργαζόμενος σε έργα κατασκευής που βρισκόταν σε «απόσταση αναπνοής» από το «θέατρο της δράσης», όταν είδε το όπλο του Johnson, ειδοποίησε δύο αστυνομικούς οι οποίοι έσπευσαν και κυνήγησαν τον ένοπλο 53χρονο.
Εκείνος επιχείρησε να διαφύγει ανοίγωντας «πυρ» χωρίς διάκριση. Εκείνοι ανταπέδωσαν, οδηγώντας τον στο θάνατο.
Όσοι βρίσκονταν κοντά, μόλις κατάλαβαν τι γινόταν, άρχισαν να τρέχουν ουρλιάζοντας από τρόμο, με σκοπό να αποφύγουν τα μαζικά πυρά.
Ο δήμαρχος της πόλης, Bloomberg, από το σημείο της τραγωδίας δήλωσε ότι δεν υφίσταται καμία σχέση με την τρομοκρατία, τονίζοντας πως το γεγονός είναι ξεκάθαρη περίπτωση δολοφονίας.

Φωτογραφίες:

image-565.jpgo-EMPIRE-STATE-BUILDING-570.jpgimage.jpgA1EOua5CIAE19TY.jpgimagsdgwdrgsrgwr-288.jpgimagesfbdrbgr-764.jpgweiog4wjgojnwergnwerkl.jpgoriginal.jpg

ΠΗΓΗ: Newpost.gr