Πολλαπλασιάζονται οι μικτοί γάμοι ομογενών -κυρίως με Ιταλούς- στην Αυστραλία

Στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης, σύμφωνα με στοιχεία που πήραμε από τα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, οι μικτοί γάμοι αυξάνονται καλπάζοντας αν λάβει κανείς υπόψη του ότι την τελευταία δεκαετία έχουν αυξηθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, μιλώντας, βέβαια, πάντα για τους θρησκευτικούς γάμους.

Σίγουρα, ο αριθμός των μικτών γάμων στην ελληνική παροικία, είναι πολύ υψηλότερος, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ορισμένα ζευγάρια αρκούνται στον πολιτικό γάμο.
Πιο συγκεκριμένα, το 1989, το 32% των γάμων που τελέστηκαν στη Μελβούρνη, στους ιερούς ναούς της πόλης, ήταν μικτοί.

Μια δεκαετία αργότερα, το 1999, τα ποσοστά ανεβαίνουν στο 42%, ενώ το 2011 στο 62%.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ελληνικής καταγωγής, άντρες και γυναίκες, φαίνεται να ελκύονται στην πλειονότητά τους από το αντίθετο φύλο ιταλικής καταγωγής. Ακολουθούν οι Αγγλοσάξονες και άλλες μικρότερες εθνικές ομάδες.

Όμως, την ανιούσα ακολουθούν και τα διαζύγια. Σύμφωνα με στοιχεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στη Μελβούρνη, τελέστηκαν το 2011, 600 γάμοι και εκδόθηκαν 96 διαζύγια.

Εικάζεται ότι ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος δεδομένου ότι πιστοποιητικό διαζυγίου από την Αρχιεπισκοπή, ζητάνε μόνο εκείνοι που πρόκειται να κάνουν δεύτερο ή τρίτο γάμο στην εκκλησία.

«Ζοφερή», θα χαρακτηρίσει την κατάσταση ο γραμματέας της Αρχιεπισκοπής, στη Μελβούρνη, κ. Δ. Μπάτζιος, προσθέτοντας ότι πρόκειται ‘για σημεία των καιρών’.
ΠΗΓΗ: neoskosmos.com