Ταλιμπάν αποκεφάλισαν 17 ανθρώπους

15 άνδρες και δυο γυναίκες τα θύματα του νέου μακελειού. Άγνωστα για την ώρα τα αίτια της επίθεσης. Η φρίκη ζει και βασιλεύει στο Αφγανιστάν. Το αποδεικνύει ακόμη ένα ανατριχιαστικό γεγονός. Άγνωστος αριθμός Ταλιμπάν δε δίστασε να αποκεφαλίσει 17 αθώους ανθρώπους. Ανάμεσά τους 15 άνδρες και δυο γυναίκες.

Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα στην επαρχία Καζάκι στο νότιο Αφγανιστάν, προπύργιο των Ταλιμπάν. Στην ίδια επαρχία, αντάρτες ταλιμπάν επετέθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας εναντίον βάσης του αφγανικού στρατού σκοτώνοντας 10 Αφγανούς στρατιώτες.

Ο Νταούντ Αχμάντι, εκπρόσωπος της επαρχίας Χελμάντ, επιβεβαίωσε τον απολογισμό και πρόσθεσε ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα “εσωτερικής συνωμοσίας” με τη συμμετοχή Αφγανών στρατιωτών, οι οποίοι βοήθησαν τους Ταλιμπάν.”Τέσσερις στρατιώτες τραυματίσθηκαν και πέντε διέφυγαν με τους Ταλιμπάν παίρνοντας μαζί τους τον οπλισμό τους”, είπε. Ωστόσο, η θέση αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από τις αφγανικές στρατιωτικές αρχές, που επιμένουν ότι η διεξάγεται έρευνα.

Στην επαρχία Λαγμάν του ανατολικού Αφγανιστάν, κοντά στην Καμπούλ, Αφγανός στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε δύο στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στη χώρα (ISAF), καθώς αυξάνονται οι “έσωθεν” επιθέσεις κατά της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης.