Έκκληση Σπυρόπουλου για τις φωτιές στην Ελλάδα

Έκκληση στους Έλληνες ομογενείς της Αμερικής να μη μείνουν απαθείς στην περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν στην Ελλάδα οι πυρκαγιές απευθύνει ο Καλαβρυτινός πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα» και πρόεδρος του ΣΑΕ  Αμερικής ,Θόδωρος Σπυρόπουλος.

«Οι εικόνες με τα πύρινα μέτωπα να έχουν ζώσει και φέτος την Ελλάδα και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι επίγειες και από αέρος δυνάμεις, μαζί με απλούς πολίτες, να τα αντιμετωπίσουν, ανασύρουν εφιαλτικές μνήμες από το καλοκαίρι του 2007, τις οποίες απευχόμαστε να ξαναζήσουμε» αναφέρει σε ανοικτή του επιστολή ο κ. Σπυρόπουλος.

«Όταν, όμως, οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, οι Έλληνες του εξωτερικού δεν μπορούμε να παραμείνουμε απλοί θεατές. Για τον σκοπό αυτό, το Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα “Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα”, με έδρα το Σικάγο, απευθύνει έκκληση προς όλους τους φορείς της Ομογένειας, ιδιώτες και επιχειρήσεις, να συνδράμουν στην προσπάθεια για την αναδάσωση κατεστραμμένων περιοχών της γενέτειρας.

Η συμβολή μας αυτή αποτελεί ιερό χρέος για όλους μας. Η εκστρατεία που έχει αναλάβει το ίδρυμά μας, εδώ και 13 χρόνια, αποδίδει καρπούς. Σε συνεργασία με τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές πολίτες και μαθητιώσα νεολαία της Ελλάδας, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δεκάδες δενδροφυτεύσεις, ενώ από τις χορηγίες μας ωφελούνται δήμοι και σχολεία σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Η φιλοσοφία μας είναι να συνδυάσουμε τις ελληνογενείς αξίες του σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος και της αρμονικής συνύπαρξης με τη φύση με την ολυμπιακή ιδέα του εθελοντισμού. Κατά αυτόν τον τρόπο, προωθούμε το πνεύμα της συμφιλίωσης του ανθρώπου με το κοινωνικό και το φυσικό περιβάλλον, σε μία προσπάθεια να αναπληρώσουμε μέρος της τεράστιας οικολογικής καταστροφής της πατρίδας και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε οικονομικά εκπαιδευτικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες των δήμων» προσθέτει.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε