Στέλνει στα δικαστήρια τους Πόντιους ο Μπουτάρης!

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με ανάρτηση από Theophilos Kotsidis, στέλνει στα δικαστήρια την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος γιατί πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Σοφίας!
Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σκοπεύει να αφήσει εποχή όχι μόνο με το …έργο του, αλλά με τις παραξενιές του. Έτσι, μετά την “συστέγαση” που αυταρχικά επέβαλε στο κτίριο των γραφείων του ΣΑΕ με την δημοτική υπηρεσία “πρασίνου” της συμπρωτεύουσας, μετά την πρόθεσή του να αλλάξει το τοπόσημο της Θεσσαλονίκης και από τον επιβλητικό  και περίβλεπτο  Λευκό Πύργο να το κάνει κάτι άλλο, ήλθε η σειρά της πλατείας Αγίας Σοφίας να την καταστήσει τόπο απαγορευμένο για εκδηλώσεις, ακόμη και εθνικού χαρακτήρος!
Έτσι, ο Γάννης Μπουτάρης στέλνει στα δικαστήρια την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, δίνοντας ένα αρνητικό στίγμα ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, απέναντι σε ένα “από τα πιο σημαντικά τμήματα του πληθυσμού της, αυτού, των Ποντιακής καταγωγής κατοίκων της. Αυτού του πληθυσμού που τα 90 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην πορεία και τη σύγχρονη ιστορία της”.
Αυτή τη φορά στέλνει στα δικαστήρια την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος μέσω ενός κλητήριου Θεσπίσματος που έφτασε στον Γεν. Γραμματέα της, καλώντας τον να παραστεί στο Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης επειδή το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 ήταν παρών στην πλατεία Αγ. Σοφίας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης εξέδρας για την πραγματοποίηση της κεντρικής εκδήλωσης Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την Παμποντιακή Ομοσπονδία, με τη δικαιολογία ότι παρέβηκε απαγορευτική διάταξη νόμου και χρησιμοποίησε τον παραπάνω χώρο, ενός χώρου οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης δυστυχώς αρνήθηκε να παραχωρήσει εκείνη την ημέρα.
Αν είναι δυνατόν, να αρνείται να δώσει άδεια (!)  σε δημ,όσιο χώρο για να πραγματοποιηθεί εκδήλωση Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Ορθοδόξων από τους Τούρκους!

Απορίες δημιουργούνται για την συμπεριφορά του κ. Δημάρχου και από τον ισχυρισμό του ιστότοπου Theophilos Kotsidis ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο της Παμποντιακής κ. Γεώργιο Παρχαρίδη για το ότι δεν έδωσε άδεια για τη χρήση της πλατείας λέγοντας του μάλιστα ότι θα στηρίξει τον φορέα και ότι θα μεριμνήσει από φέτος να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα σχετικά με τη χρήση της πλατείας του χρόνου για την καθιερωμένη κεντρική εκδήλωση Μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας!
Κατά τον ίδιο πάντα ιστότοπο,  σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης πριν λίγο καιρό ο κ. Παρχαρίδης ζήτησε εγγράφως τη συγνώμη του δημάρχου για όλα όσα συνέβησαν κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ.
δημοσιευμενο και  στο  http://ellenopontos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6920.html στις 29-8-12 στις 10:07 ωρα ελλαδος