Ο Κυπριακός τύπος σήμερα,31 Αυγούστου 2012

Ο απόηχος των δηλώσεων από πλευράς αστυνομίας για την κινηματογράφηση διαδηλώσεων, το αποτέλεσμα της συνάντησης ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για τις προεδρικές του 2013, τα τεκταινόμενα στην οικονομία και η χθεσινή απόφαση των αιγοπροβατοτρόφων είναι από τα βασικότερα θέματα που προβάλλονται πρωτοσέλιδα στο σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Αστυνομικό κράτος» και γράφει ότι επικρατεί γενικός εκνευρισμός από τις ενέργειες και δηλώσεις του Αρχηγού Αστυνομίας για τις κινηματογραφήσεις διαδηλώσεων καθώς και η απόφαση να προσαφθούν κατηγορίες μεταξύ άλλων για οχλαγωγία στους επικεφαλής των ποιμνιοτρόφων και πατατοπαραγωγών.Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στη συνεδρίαση της Τράπεζας Κύπρου, στις αποφάσεις που λήφθηκαν σε σχέση με διαρροές εγγράφων και στο διορισμό νέου προέδρου του ΔΣ μετά την παραίτηση Αριστοδήμου.Επίσης πρωτοσέλιδα η «Α» αναφέρεται στην συνάντηση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές και γράφει ότι τα δύο μέρη συμφώνησαν στο πλαίσιο αρχών που θα διέπει τη νέα στρατηγική για διαχείριση του εθνικού θέματος.

Υπό τον τίτλο «Εκλεισε το Deal ερήμη του Νικόλα Παπαδόπουλου» η «Σημερινή» αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της στην χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπειών ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για τις προεδρικές και γράφει ότι για τρίτη συνεχή φορά απουσίαζε από τις συναντήσεις ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ότι τα δύο κόμματα τα βρήκαν στο Κυπριακό και κλείδωσαν την συνεργασία τους. Η «Σ» επίσης αναφέρει πρωτοσέλιδα ότι «δεν φαίνεται να πληροί τα κριτήρια, βάσει των οποίων συνήθως το ΥΠΕΞ προβαίνει σε προσλήψεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού, ο προσληφθείς πρόσφατα με πτυχίο παράνομου πανεπιστημίου Κεμάλ Ζιχνί». Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι η οικονομική κρίση στην Κύπρο σπρώχνει τους Ρώσους να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους σε άλλους υπεράκτιους προορισμούς και ότι η Λετονία καταγράφει το τελευταίο διάστημα ρεκόρ ξένων καταθέσεων.

«Τσουνάμι στις επισφάλειες» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» και γράφει ότι η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε αυξημένες ζημιές για το πρώτο εξάμηνο 134 εκατομμυρίων, αύξηση επισφαλειών και επανεκτίμηση για μεγαλύτερη κεφαλαιακή τρύπα. Αναφέρεται ακόμη στο διορισμό του Ανδρέα Αρτέμη στη θέση του Προέδρου του ΔΣ και στις αποφάσεις που λήφθηκαν για την πρόσφατη διαρροή εγγράφων της Τράπεζας. Αλλού ο «Φ» γράφει ότι η δεινή κατάσταση των Δήμων βρέθηκε κάτω από το μικροσκόπιο της Τρόικας που ζήτησε ενημέρωση από την γενική ελέγκτρια κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κύπρο. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στην χθεσινή συνάντηση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ και στις συγκλίσεις που σφραγίστηκαν στο Κυπριακό.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Δεν θα παραδοθούμε» και γράφει ότι οι διάφοροι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ενοχλήθηκαν από τις αναφορές του Προέδρου Χριστόφια στο συνέδριο των αποδήμων για την οικονομική κατάσταση και τα μέτρα που θα ληφθούν υπό το φως και του μνημονίου της Τρόϊκας. Αλλού αναφέρεται στις απαντήσεις του Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ σε προχθεσινές αναφορές του Γιώργου Λιλλήκα για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Επίσης στην «Χ» γίνεται αναφορά πρωτοσέλιδα στην συνεδρίαση της Τράπεζας Κύπρου, τις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων και τον διορισμό του νέου Προέδρου του ΔΣ.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Ζεύγος που κινδύνευε με πνιγμό σώθηκε από αστυνομικούς» και γράφει ότι τέσσερα μέλη της ΥΚΑΝ προσέτρεξαν να σώσουν τη ζωή νεαρού ζευγαριού που κινδύνεψε να πνιγεί χθες στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων στην Πάφο. Αλλού αναφέρεται στις αποφάσεις που λήφθηκαν στη συνάντηση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ χθες για τις εκλογές. Επίσης στην εφημερίδα γίνεται πρωτοσέλιδη αναφορά σε περιστατικό στο Λος Αντζελες όπου ένας οδηγός 100 ετών έχασε τον έλεγχο του οχήματός του ενώ εξερχόταν από το γκαράζ του και κτύπησε σε ομάδα παιδιών και των γονέων τους έξω από δημοτικό σχολείο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη»  στεγάζει το πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Αναξιόπιστος χωρίς αρχές και φραγμούς» και αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι ‘εν βρασμώ ψυχής’ κατήγγειλε το 2004 την Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο. Με την ένδειξη ‘αποκαλυπτικό’ η εφημερίδα γράφει αλλού ότι αυξήθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Λαϊκής στην Ελλάδα και ότι προτείνονται μέτρα για μείωση των εξόδων της. Επίσης στην «Γνώμη» γίνεται αναφορά σε υπόθεση εργασιακής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρής μητέρας που ήρθε πριν από 5 μήνες στην Κύπρο και εργαζόταν σε φάρμα στην επαρχία Λάρνακας.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» υπό τον τίτλο «Κεντροδεξιά συμμαχία» αναφέρεται στην συνάντηση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ και γράφει ότι τα δύο μέρη ‘τα βρήκαν’ και στο Κυπριακό και ότι η απουσία του Νικόλα Παπαδόπουλου ‘έχει νόημα’. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στο διορισμό του Ανδρέα Αρτέμη στο πηδάλιο του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου μετά την παραίτηση Αριστοδήμου. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα φιλοξενεί αφιέρωμα στα Κόκκινα , στην παρουσία πέραν των 1500 Τ/κ φέτος στους εορτασμούς για την  επέτειο από τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας και κάνει ιστορική αναδρομή στα γεγονότα του 1964.

Τέλος η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση εφημερίδα “The Cyprus Weekly” με τίτλο «Τραπεζική συμφορά» αναφέρεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου που κατέγραψε ζημιές και στον διορισμό νέου Προέδρου του ΔΣ. Αλλού προβάλλει δηλώσεις της ΥΠΕΞ ότι δεν θα αναληφθεί πρωτοβουλία για την Συρία στην άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ των 27 στην Κύπρο. Επίσης στην εφημερίδα γίνεται πρωτοσέλιδη αναφορά στο συνέδριο των αποδήμων στην Κύπρο και τις δηλώσεις των ηγετών τους σε απάντηση αναφορών σε δημοσιεύματα ότι «κάθε χρόνο έρχονται , ξεκουράζονται, τρώνε και πίνουν και ζητούν χρήματα».

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε