«Η Τουρκία κινδυνεύει να διαμελιστεί»!

Τον άμεσο κίνδυνο να διαμελιστεί το Τουρκικό Κράτος χάρη στη δράση του PKK τονίζει με τον πλέον σαφή τρόπο η επιστολή Τούρκου ακαδημαϊκού στον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας.

Η επιστολή  καλεί τον Υπουργό να αναλάβει δράση ώστε να συντριβεί το PKK που έχει «καταλάβει» περιοχές εντός της τουρκικής επικράτειας την ίδια ώρα που το ηθικό του τουρκικού στρατού από την συνεχιζόμενη δράση των κουρδικού εθνικο-απελευθερωτικού κινήματος, βρίσκεται στο ναδίρ. Ενδεικτικά, αναφέρει το γεγονός ότι στην κοιλάδα Ζαμάν στην Ανατολική Τουρκία, το PKK έχει εγκαθιδρύσει ένα στρατιωτικό και πολιτικό καθεστώς με αποτέλεσμα να σχεδιάζει την εξάπλωση του σε άλλες περιοχές «στις οποίες δεν θα μπορούν να εισέλθουν δυνάμεις του κράτους».

Ο κίνδυνος διαμελισμού της Τουρκίας που διαπιστώνει ο επιστολογράφος – ακαδημαϊκός και καθηγητής σε σχολές Ασφαλείας της Τουρκίας, Ουμίτ Οζντάγ, φαίνεται από το γεγονός ότι καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο σε θέματα τρομοκρατίας κ. Ιδρίς Ναΐμ Σαχίν να διατάξει την εισβολή τουρκικού στρατού στο Βόρειο Ιράκ όπου βρίσκονται τα «στρατόπεδα εκπαίδευσης των ανταρτών του PKK».

Την ίδια ώρα, ο επιστολογράφος τονίζει ότι το ηθικό του τουρκικού στρατού βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα κάτι που θα αποτελέσει τροχοπέδη στην αντίδραση της Τουρκίας καλώντας τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών αρχικά να αλλάξει την άπειρη τοπική ηγεσία και με μια κίνηση εντυπωσιασμού να μεταβεί ο ίδιος στην επίμαχη περιοχή ώστε να δοθεί απάντηση σε «εκείνους, τους αχρείους», όπως χαρακτηρίζει τους Κούρδους.

Στην επιστολή που δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατία» με την υπογραφή του Σάββα Καλεντερίδη, παρατηρούμε ότι σε πολλά σημεία τα μέλη του PKK αποκαλούνται «τρομοκράτες» δείχνοντας ακόμη μία φορά το φασιστικό πείσμα του τουρκικού κατεστημένου να συνεχίζει να αποκαλεί και να χαρακτηρίζει «τρομοκρατικό» ένα απελευθερωτικό κίνημα.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα της επιστολής:

Διαβάστε περισσότερα στο  http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/230866/i-toyrkia-kindyneyei-na-diamelistei