Πυροδοτούν φήμες για Grexit οι “Νιού Υόρκ Τάιμς”

Κι ενώ είχε πέσει ένα «πέπλο σιωπής» για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τόσο από τους ηγέτες όσο και από τα δημοσιεύματα και τους επενδυτές τον τελευταίο καιρό, οι New York Times αποφάσισαν να πυροδοτήσουν εκ νέου της φήμες, παρουσιάζοντας άρθρο που διατείνεται ότι αμερικανικές εταιρείες προετοιμάζονται για πιθανό Grexit.
Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες βράδυ, οι New York Times υποστηρίζουν ότι οι περισσότερες επενδυτικές και τραπεζικές εταιρείες εντός των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρει την Merill Lynch η οποία μάλιστα σκέφτεται να γεμίσει φορτηγά με χρήμα (!) για να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα, προκειμένου οι θυγατρικές της να έχουν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους εάν η Ελλάδα κηρύξει πτώχευση και βγει από το ευρώ.
Από την άλλη μεριά η Ford έχει αναβαθμίσει τους υπολογιστές της προκειμένου να μη χάσουν δευτερόλεπτο από την αλλαγή του συναλλάγματος για την Ελλάδα.
Επιπλέον η JPMorgan Chase έχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για μερικές αμερικανικές πολυεθνικές, προκειμένου να υποδεχθούν τη νέα δραχμή  ή όποιο άλλο νόμισμα θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα, στην μετά – ευρώ εποχή.
«Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι περισσότερες εταιρείες βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας» δηλώνει στους New York Times o Paul Dennis, προγραμματιστής της Corporate Executive Board.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως στα σχόλια των αναγνωστών πολλοί αμερικανοί κάνουν λόγο για «μυθεύματα» και δημιουργία εντυπώσεων, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα προπαγανδιστικό.
Επιμέλεια: Άγγελος Ανδρέου – από το Newpost.gr