Χωρίς τους πρωτοκλασάτους τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερα είναι τα φετινά «γενέθλια» του ΠΑΣΟΚ, αφού βρίσκουν το άλλοτε κραταιό κόμμα εκλογικά ταπεινωμένο και διχασμένο, λίγο πριν από τον εορτασμό της Διακήρυξης της 3ης Σεπτεμβρίου, στην οποία θα μιλήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος(19:30 – Μουσείο Μπενάκη), με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Κινήματος να αναμένεται να λάμψουν διά της απουσίας τους από την εκδήλωση.

Είναι ενδεικτικές οι αιχμές που άφησε η εκπρόσωπος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά για τις απουσίες των πρωτοκλασάτων, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εγώ πιστεύω ότι οι σημερινές παρουσίες είναι αυτές που θα δώσουν το μήνυμα και όχι οι απουσίες» είπε με νόημα η κυρία Γεννηματά.
Την απουσία της ανακοίνωσε και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία δήλωσε ότι δεν την εκφράζουν « οι θέσεις, η στάση και οι μονόλογοι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ».
Στους απόντες αναμένεται να είναι και ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο φαίνεται πως «κερδίζει» το Κέιπ Τάουν και η Σοσιαλιστική Διεθνής.
Την ίδια ώρα, το δεξί χέρι του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννης Δατσέρης, λίγες ώρες πριν τον εορτασμό έκανε λόγο για επιθέσεις που δέχεται το Κίνημα από συγκεκριμένους κύκλους. «Δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά σε κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ειδικά για συντρόφους μου, φίλους μου, που έχουμε μια μακρά κοινή διαδρομή. Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν. Εγώ θέλω να πω ότι, προσωπικά, έχω σχηματίσει μια άποψη, ότι το ΠΑΣΟΚ βάλλεται από συγκεκριμένους κύκλους «γνωστών – αγνώστων» αυτή την περίοδο, με συγκεκριμένη επιδίωξη τη συρρίκνωση της δημοκρατικής Παράταξης.
Σήμερα, θα παρουσιαστεί και το νέο λογότυπο του κόμματος, με τον ήλιο να αναμένεται να έχει δύο ακτίνες λιγότερες.
Το σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» φαίνεται πιο παρωχημένο από ποτέ…