Οι γυναίκες σκηνοθέτιδες εξυμνούν την θηλυκότητα στη Βενετία

Με έναυσμα το 69ο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας η Miu Miu σε συνεργασία με τέσσερις διεθνούς φήμης σκηνοθέτιδες παρουσιάζει το πρώτο μέρος από μια σειρά από βίντεο αφιερωμένα στη γυναίκα. Οι πτυχές της θηλυκής πλευράς που παρουσιάζονται στα βίντεο των Zoe Cassavetes “The Powder Room” 
και Massy Tadjedin “It’s getting late”  εξυμνούν τον γυναικείο δυναμισμό υπό την σκέπη του απαράμιλλου στυλ.
Οι πρωταγωνίστριες των μικρού μήκους φιλμ Gemma Arterton, Patricia Clarkson, Aubrey Plaza, Rinko Kikuchi και Maya Sansa και σύγχρονα αστέρια του κινηματογράφου ντύνονται με σύνολα από τις ready-to wear συλλογές της Miu Miu και πληθώρα αξεσουάρ.
Τα γυρίσματα των φιλμ μοιράστηκαν μεταξύ Λονδίνου, Λος Άντζελες και ενός πλοίου με μυστηριώδη ατμόσφαιρα υπό τις μουσικές επιλογές των Zola Jesus και Au Revoir Simone. Η οπτική της κάθε σκηνοθέτιδας χαρίζει σε κάθε πρωταγωνίστρια ξεχωριστά και μια διαφορετική διάθεση, ένα διαφορετικό συναίσθημα με ισχυρές δόσεις σουρεαλισμού, film noir και μελοδράματος. Τα μικρού μήκους φιλμ παρουσιάστηκαν στις 30 Αυγούστου σε ένα μοναδικά διαμορφωμένο χώρο στο Φεστιβάλ της Βενετίας αποσπώντας τόσο από τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης όσο και από τις απανταχού fashionistas διθυραμβικά σχόλια.
Μαρία Τζαβάρα, Marieclaire.gr