Ευχαριστημένη από τις μεταρρυθμίσεις η Ευρώπη

Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια αναφέρθηκε ο Simon O’ Connor, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων και ότι παρά τις «σημαντικές προκλήσεις» των τελευταίων 2,5 ετών, όταν άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος, έχει σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος» όσον αφορά στη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και τη δημιουργία μιας πιο δυναμικής αγοράς εργασίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως όταν επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την απασχόληση. Επίσης, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η παραμονή της τρόικα στην Ελλάδα θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε το πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Όπως τόνισε ζητούμενο είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικα, προκειμένου να επικυρωθεί σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρωζώνη. Κληθείς να σχολιάσει την περιβόητη ηλεκτρονική επιστολή της τρόικα για τα εργασιακά προς τις ελληνικές αρχές, ο Simon O’ Connor, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με την οποία τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας θα επιλυθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου ο O΄ Connor ανέφερε ότι είναι πρόωρο να προεξοφληθούν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης Συνόδου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προηγηθούν συγκεκριμένα στάδια στην όλη διαδικασία, πριν φτάσουμε στη Σύνοδο. Επισήμανε ακόμη ότι οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ισπανίας διαφέρουν και πως οι διαδικασίες, που ακολουθούνται για τις δύο χώρες είναι, επίσης, διαφορετικές.
Εύσημα και από τον Σόιμπλε
Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ εμφανίζεται ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς εκτίμησε ότι και του χρόνου η Ευρωζώνη θα υπάρχει με την ίδια σύσταση. «Η Ελλάδα έχει να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρύθμισης», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και χαρακτήρισε το ελληνικό πρόβλημα «μοναδικό».

Περισσότερα,http://newpost.gr/post/151561/Μεγά�-η-πρόοδο—β�-έπει—η-Κομισιόν-από-την-εφαρμογή-του-προγράμματος/