Η Ομογένεια της Αυστραλίας τιμά τα ελληνικά γράμματα

Επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Oakleigh Grammar στην αίθουσα Bayview Eden, στη Victoria, Αυστραλίας. 
Το χορό τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός, φυσικά, από τον επίσκοπο Μηλιτουπόλεως Θεοφιλέστατο Ιάκωβο, πλήθος επιφανών επιχειρηματιών της παροικίας μας που με τη χορηγία τους βοήθησαν τα μέγιστα, καθώς και απλών ανθρώπων, που με την αγάπη τους στηρίζουν το Oakleigh Grammar.

 H επιτυχία προδικάστηκε από τη διάθεση των 555 εισιτηρίων που εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Οι φίλοι του Oakleigh Grammar έδειξαν την αγάπη τους σε αυτό, την αμέριστη υποστήριξή τους στην καινούργια προσπάθεια που γίνεται από όλους για ένα σχολείο τελείως ανανεωμένο σε ιδέες, προγράμματα, διοίκηση, προσωπικό.

Ο Σύλλογος Γονέων, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια, έφερε ένα αποτέλεσμα που χρόνια είχαμε να δούμε σε σχολείο τόσο στενά δεμένο με την παροικία μας. Κατάφερε να πετύχει τους στόχους τέτοιου είδους εκδηλώσεων στον απόλυτο βαθμό. Από οικονομικής πλευράς συγκεντρώθηκε ένα σεβαστότατο ποσό, το οποίο φυσικά προορίζεται για την ενίσχυση των νέων προγραμμάτων του σχολείου και από πλευράς διοργάνωσης και διασκέδασης άφησε απόλυτα ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς.

Το πλούσιο πρόγραμμα της βραδιάς με τελετάρχη τον γνωστό και πάντα ευχάριστο παρουσιαστή, Κώστα Κίλια, περιελάμβανε τη μουσική και τα τραγούδια της αναγνωρισμένης στην παροικία μας ορχήστρας του Αντώνη Λύρα, την υπέροχη ερμηνεία της Γιάννας Σταύρου, παραδοσιακή μουσική και όχι μόνο από τον DJ George Ross και, φυσικά, το υπέροχο χορευτικό συγκρότημα του Oakleigh Grammar που έκλεψε την παράσταση. Το χορευτικό συγκρότημα του σχολείου, αποτελούμενο από παιδιά όλων των ηλικιών, με την παράσταση που έδωσε υπό την καθοδήγηση του κ. Δημοσθένη Μανασή, προκάλεσε το θαυμασμό και δημιούργησε από την αρχή το απαραίτητο κέφι.

Θα ήταν σοβαρή παράληψη να μην αναφέρουμε για άλλη μια φορά το Σύλλογο Γονέων και τους χορηγούς της εκδήλωσης. Με τη δουλειά τους έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την παροικία. Νέοι άνθρωποι στο σύνολό τους, μορφωμένοι, επαγγελματίες στο χώρο του ο καθένας, βρήκαν τον τρόπο και το χρόνο και με σοβαρότητα, μεθοδικότητα, την απαραίτητη ενότητα και σύμπνοια έφεραν ένα ζηλευτό αποτέλεσμα. Ένα καλό μάθημα σε όλους μας και ένα πρότυπο προς μίμηση που σκορπά αισιοδοξία για το μέλλον των σχολείων μας, της θρησκείας μας, των παραδόσεων, της Γλώσσας μας.

ΠΗΓΗ: Neoskosmos.com

 

Από τον ετήσιο χορό του Συλλόγου Γονέων του Oakleigh Grammar. Φώτο: Κώστας Ντεβές