Συνταγές για γλυκά του κουταλιού!

Τα γλυκά κουταλιού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μειώνουν την αποθήκευση λίπους χάρη στις φυτικές τους ίνες και δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά!

Γυαλιστερές κουταλιές από κάθε λογής φρούτο βουτηγμένο σε σιρόπι! Για εκείνες τις ώρες που σε πιάνει “τρέλα” για γλυκό ή σαν γλυκιά πινελιά στο γιαούρτι σου… Τα γλυκά κουταλιού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μειώνουν την αποθήκευση λίπους χάρη στις φυτικές τους ίνες και δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά! Μήπως να βγεις για ώριμα φρούτα και cozy γυάλινα βάζα; Συνταγές για γλυκά κουταλιού που δεν ξεπερνούν τις 200 θερμίδες…
“Στη σύγχρονη διατροφή και διαιτολογία κανένα τρόφιμο δεν μπορεί να θεωρηθεί «κακό» ή «παχυντικό» από μόνο του! Τα γλυκά μπορούν να αποτελούν μέρος της διατροφής τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.
Διάβασε παρακάτω τις σημαντικές πληροφορίες-συμβουλές της διαιτολόγου και βρες εύκολες και υγιεινές συνταγές για γλυκά του κουταλιού… (Έχουμε υπολογίσει τις θερμίδες ανά 2 κουταλιές γλυκό/μερίδα)

//
Diet tip: Τα γλυκά αυτά δεν έχουν καθόλου λιπαρά. Αυτό εξηγεί και τη χαμηλότερη θερμιδική τους αξία συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, μία μερίδα γλυκό του κουταλιού έχει 100-200kcal (ανάλογα με το είδος του φρούτου) έναντι των 600 θερμίδων που έχουν τα γλυκά ταψιού, οι πάστες κτλ.
ΠΗΓΗ: NewsIt.gr