Ο Κυπριακός τύπος σήμερα 06-09-12

Η σύλληψη 13 δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Παραλιμνίου για υπόθεση υπεξαίρεσης μισού εκ. ευρώ για οικειοποίηση εισπράξεων στις οργανωμένες παραλίες, η κατάσταση της οικονομίας και η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών για πιθανή οριστικοποίηση της συμφωνίας με την τρόικα εντός του Οκτώβρη, η χθεσινή συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα οικονομικά επιτελεία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της οικονομίας και οι μολυσμένες ζωοτροφές που πήγαν στην αγορά, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.
Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Η μαφία της παραλίας!..” γράφει ότι συνελήφθησαν 13 δημοτικοί σύμβουλοι Παραλιμνίου που φέρονται να αλλοίωναν τις αποδείξεις στα ειδικά μηχανάκια για την έκδοση εισιτηρίων για ενοικίαση κρεβατιών και ομπρελών. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσό που υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη η έρευνα του Υπουργείου Εμπορίου για τις τιμές των καυσίμων. Αλλού γράφει ότι μελέτη του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού εισηγείται περικοπές ή και κατάργηση επιδομάτων στον κρατικό τομέα.
“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο “Τους πάνε όλα δεξιά” γράφει ότι δρόμος χωρίς επιστροφή φαντάζει πλέον η συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, μετά και τη χθεσινή συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα οικονομικά επιτελεία των δύο κομμάτων σε ότι αφορά τα ζητήματα της οικονομίας. Γράφει επίσης ότι ο Νίκος Αναστασιάδης με προσωπική δήλωση θα αποκηρύττει το σχέδιο Ανάν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την ελπίδα οριστικοποίησης της συμφωνίας με την τρόικα εντός του Οκτώβρη εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή. Αλλού γράφει ότι προσοχή συνιστούν τα κόμματα για τους διορισμούς Τ/κ.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Στάζει φαρμάκι η τρόικα” γράφει ότι η τρόικα δεν κρύβει την δυσαρέσκεια της για την στάση της κυπριακής πλευράς και διαμηνύει προς την Λευκωσία έντονη δυσφορία για το ότι από τις 25 Ιουλίου που παρέδωσε στην Κυβέρνηση τις προτάσεις της, αναμένει αντιπροτάσεις για να ξεκινήσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση. Αλλού γράφει  ότι “συμμορία 13 υπαλλήλων στον Πρωταρά – 500 χιλ. ευρώ στις τσέπες τους μόνο από τις κεντρικές παραλίες”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μολυσμένες ζωοτροφές πήγαν στην αγορά, αφαλατοξίνες σε αραβόσιτο και σαλμονέλα σε σογιάλευρο.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Υπεξαίρεση 0,5 εκ. ευρώ” αναφέρεται στην σύλληψη 13 υπαλλήλων του Δήμου Παραλιμνίου που είναι ύποπτοι για οικειοποίηση των εισπράξεων στις οργανωμένες παραλίες στις οποίες ήταν υπεύθυνοι. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις θέσεις αρχών που διατύπωσε ο Βασιλιάς της Ιορδανίας για διεθνή ζητήματα και για το Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται στην έκτακτη συνέλευση εργαζομένων της Λαϊκής σήμερα υπό το βάρος των πληροφοριών ότι ασκούνται πιέσεις για πρόωρη αφυπηρέτηση και ότι επίκεινται απολύσεις.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο “Οι εισπράξεις από την παραλία πάνε σε μαύρη τρύπα” αναφέρεται στην υπόθεση υπεξαίρεση μισού εκ. ευρώ και στην σύλληψη 13 υπαλλήλων του Δήμου Παραλιμνίου για οικειοποίηση εισπράξεων από παραλίες. Αλλού αναφέρεται σε πορτραίτο του Μάρλον Μπράντο που μπορεί να αποφέρει και 20 εκ. δολάρια σε δημοπρασία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ένας Ε/κ και δύο Τ/κ βρίσκονται σε λίστα εννέα εγκληματιών που θεωρούνται από τους πλέον καταζητούμενους.