Ελληνικές επιχειρήσεις σε Έκθεση στην Μόσχα

Είκοσι ελληνικές επιχειρήσεις από 15 επιμελητήρια, μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων θα συμμετάσχουν στην φετινή έκθεση World Food Moscow (17-20 Σεπτεμβρίου 2012) στη ρωσική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της…
καμπάνιας: «EUROFRESH FRUITS».
Η καμπάνια επιδιώκει την προώθηση φρέσκων φρούτων (κεράσι, ακτινίδιο, πορτοκάλι, καρπούζι, επιτραπέζια σταφύλια) στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα και αποτελεί μια πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος η οποία χρηματοδοτείται κατά 50% από την ΕΕ, 20% από την Ελλάδα και 30% από την ΚΕΕΕ και τα συμμετέχοντα επιμελητήρια.

Στόχοι της καμπάνιας είναι:

– Αύξηση της ζήτησης των υπό προώθηση προϊόντων (κεράσι, ακτινίδιο, πορτοκάλι, καρπούζι, επιτραπέζια σταφύλια) στις χώρες- στόχους κατά 10% (σε αξία) στο τέλος της περιόδου υλοποίησης, που είναι το 2015.

– Ενδυνάμωση της εικόνας των υπό προώθηση προϊόντων (κεράσι, ακτινίδιο, πορτοκάλι, καρπούζι, επιτραπέζια σταφύλια) κατά 50% σε σχέση με την εικόνα των προϊόντων κατά την έναρξη του προγράμματος (Ιούνιος 2012).

Οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν μέσω της υλοποίησης ενός συνεκτικού πλάνου επιλεγμένων και αποτελεσματικών δράσεων, μεταξύ των οποίων επιχειρηματικές αποστολές και συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις στις χώρες- στόχους.

Επίσης, ομάδες εισαγωγέων και διανομέων από τη Ρωσία, την Κίνα και την Ουκρανία σχεδιάζεται να επισκεφτούν επιλεγμένες παραγωγικές μονάδες και θα έχουν επαφές με παραγωγούς για την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων και πραγματοποίηση αγορών προϊόντων.

www.kathimerini.gr