Οι Βούλγαροι ομολογούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας

«Είμαστε μια χώρα με υψηλή ηθική προοπτική και δεν θέλουμε να μετατρέψουμε την ιστορία σε όργανο μάχης με τους γείτονές μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι και τι δεν είναι βουλγαρικό, κανένα πρόβλημα με το μνημείο που υπάρχει στην Πλοβντίβ (Φιλιππούπολη) και… γνωρίζουμε ότι ο Φίλιππος ήταν Έλληνας”.

Με δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ, τόνισε πως η χώρα του δεν θέλει να μετατρέψει την ιστορία σε … «όργανο μάχης» όπως κάνουν τα Σκόπια και, μάλιστα παραποιώντας την Ιστορία! Έρχεται, έτσι και δια στόματος του Βούλγαρου υπουργού των Εξωτερικών να πιστοποιηθεί για μία ακόμη φορά το λεχθέν και με ντοκουμέντα ιστορικά και αδιάσειστα στοιχεία ότι Μακεδονικό Έθνος ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει, όπως έχει αποδείξει και με τα βιβλία του ο γνωστός αγωνιστής για το “Μακεδονικό” και πρώην υπουργός κ. Νίκος Μάρτης.

¨Οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Είχαν όλα, κατά τον Ηρόδοτο (Ι,581), τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αυτό έθνος. Δηλαδή με όλους τους άλλους Έλληνες είχαν την αυτή γλώσσα, την ελληνική. Τα αυτά ιερά και είχαν τους αυτούς θεούς, η κατοικία των οποίων ήταν στο μακεδονικό όρος, τον Όλυμπο”, όπως περιγράφει στο βιβλίο του ¨Η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας”, ο κ. Μάρτης.

Σήμερα, ο Βούλγαρος υπουργός των Εξωτερικών κ. Νικολάι Μλαντένοφ, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στη Σόφια, δεν διστάζει να αναγνωρίσει και να δηλώσει: “Δεν ντρεπόμαστε που στις βουλγαρικές περιοχές βρίσκονται Θρακικά και Ελληνικά ευρήματα, εμείς χαιρόμαστε για αυτά και τα διαφημίζουμε στην Ευρώπη, ως μέρος της συνεισφοράς μας στο παγκόσμιο πολιτισμό». Και να τονίσει αμέσως μετά: «Η Βουλγαρία είναι μια χώρα που στα Βαλκάνια τα τελευταία 20 με 30 χρόνια παρέμεινε μακριά από εθνικές διενέξεις και θρησκευτικές συγκρούσεις και διαμάχες», είπε ο Βούλγαρος υπουργός.

«Όσο για τις «κόκκινες γραμμές», δηλώνουμε ότι αν αισθανόμαστε ή καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ζητήματα που είναι κρίσιμα για τη βουλγαρική κοινωνία στα οποία δεν υπάρχει λύση, τότε η υποστήριξή μας είναι υπό όρους. Θέλω όμως αυτή η συζήτηση να διεξαχθεί στη Βουλή. Μόνο η εθνοσυνέλευση με τη μεγίστη συναίνεση στην ολομέλεια, με τη συμμετοχή όλων των μελών, μπορεί να δείξει τι βρίσκεται πίσω από τη δημόσια εικόνα», είπε ο Μλαντένοφ.