Βιβλίο για την οικονομική κρίση

«Η αθέατη όψη της Ελληνικής κρίσης» είναι ο τίτλος του βιβλίου του δημοσιογράφου Βαγγέλη Δεμίρη, μέσα από τις σελίδες του οποίου ο ίδιος επιχειρεί να «φωτίσει» τις πτυχές της ελληνικής κρίσης, που παραμένουν άγνωστες σε πολλούς ευρωπαίους εταίρους.. Το βιβλίο εκδόθηκε στη γαλλική γλώσσα από τις εκδόσεις la Boîte à Pandore με τίτλο «la Face Cachée de la Crise Grecque» και κέντρισε το ενδιαφέρον, τόσο του Ελληνικού όσο και του ξένου Τύπου.

Το «Φιλοσοφικό Καφενείο» του «Κύκλου», το δικτύου πολιτισμού, που και με την παρουσία του στο διαδίκτυο φροντίζει για τη διάδοση του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού έργου των Ελλήνων, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Ευρώπη γενικότερα, φιλοξενεί τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Δεμίρη στην παρουσίαση του βιβλίου του, στο μπαρ – εστιατόριο «Rich» (Av. De Tervuren 105) της Βελγικής πρωτεύουσας, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 τοπική ώρα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Βαγγέλης Δεμίρης θα συζητήσει για τη μοιραία πενταετία 2004-2009, την έκρηξη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, τo 2009, την «έκπληξη» των ευρωπαίων, καθώς και για όλα όσα μας οδήγησαν στη δυσβάστακτη πραγματικότητα της σημερινής κρίσης Παράλληλα, ο δημοσιογράφος θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις απόψεις του σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

O Βαγγέλης Δεμίρης γεννήθηκε στο Παρίσι το 1969 και είναι ανταποκριτής ελληνικών και κυπριακών Μέσων Ενημερώσης στις Βρυξέλλες από το 1993. Καλύπτει τα ευρωπαϊκά θέματα και την κοινοτική επικαιρότητα για την ΕΡΤ, το ΡΙΚ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τις εφημερίδες «Εθνος» και «Ημερησία». Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.